Laukdami stichijos teritorijų tvarkytojai iš anksto sudėliojo veiksmų planus: artimiausiomis dienomis valytojai dirbs nuo paryčių, bus sutelktos maksimalios pajėgos.

Laukdama kol kas gausiausių šį žiemos sezoną kritulių, „Mano aplinka“ įsigijo ir papildomos įrangos – „Bobcat“ sniego valytuvų. Antradienį technikos arsenalą patikrinę mechanikai užtikrino, kad į teritorijas bus išsiųsta visa turima technika.

„Orų prognozės rodo, kad didžiausias snygis numatomas naktį iš antradienio į trečiadienį, Vilniuje – 5-8 val. ryto. Intensyviai ruošiamės valyti sostinės šaligatvius ir tą darysime jau paryčiais“, – pranešime spaudai cituojama didžiąją dalį Vilniaus miesto viešųjų erdvių prižiūrinčios įmonės „Mano aplinka“ Teritorijų tvarkymo padalinio vadovė Diana Lubė.

Kiemsargiai nusiteikę dirbti keliomis pamainomis, nes priešingu atveju sniego sluoksnis greit taptų nepakeliama našta.

Jau ketvirtadienio naktį turėtų spausti 14 laipsnių šaltis. „Tai reiškia, kad trečiadienį dirbsime maksimaliu tempu, kad sniegas neprišaltų ir pėstiesiems suteiktume kaip įmanoma geresnes sąlygas. Dirbsime intensyviai, nes šis sniegas taip greit nenutirps“, – žada D. Lubė. Ji patikslino, kad pirmiausia bus valomos prioritetinės vietos: autobusų stotelės, magistraliniai šaligatviai prie gatvių, perėjos, taip pat laiptai ir kitos didžiausią žmonių srautą sutraukiančios vietos.

Gyventojai raginami pasisaugoti: apsiauti patogius batus, o esant galimybei, likti namie, kol bus nuvalyti pagrindiniai praėjimai. „Saugokite savo sveikatą ir paraginkite tai daryti kitus, ypač senyvo amžiaus tėvus ar kaimynus. Mes dirbsime visomis pajėgomis, tačiau gamtą įveikti nėra paprasta“, – prašo teritorijų tvarkytojai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)