Atsižvelgusi į dažnus pačių gyventojų siūlymus dėl stovėjimo aikštelių, šiemet savivaldybė jau sutvarkė beveik 4 937 kv. metrų dydžio teritoriją prie daugiabučių namų ir įrengė apie 400 vietų automobiliams statyti. Korinės aikštelės jau įrengtos Žygio, Architektų, L. Asanavičiūtės, Viršuliškių, P. Žadeikos, Jonažolių, Gerosios Vilties, P. Paškevič-Ciotkos, Tuskulėnų ir Rinktinės gatvių kiemuose. Netrukus darbai, žadama, persikels ir į Fabijoniškių ir Viršuliškių rajonų kiemus, kuriuose bus tvarkoma gyvenamoji aplinka ir įrengiami žalieji koriai.

„Norintys susitvarkyti savo gyvenamąją aplinką ir įsirengti tokias automobilių aikšteles vilniečiai kviečiami naudotis Kaimynijų programa. Savivaldybė skiria net po 10 eurų už 1 kv. m atnaujinamos teritorijos kiemuose. Savivaldybė siūlo susiburti į kaimynijas rajone ir drauge spręsti, kaip atsinaujinti savo kiemus, į ką investuoti. Vilniečiai taip pat gali pasinaudoti programos „50 ir 50“ skiriama parama – kai vilniečiai kartu su savivaldybe per pusę moka už kelių, apšvietimo ar kitus infrastruktūros darbus“, – rašoma pranešime.

Kaip praneša miesto savivaldybė, per praėjusius kelis metus buvo įrengta 12 pirmųjų aikštelių ir įrengta daugiau kaip 1000 automobilių stovėjimo vietų: Fabijoniškių, Vokiečių, Taikos, Rygos, Architektų, Sietyno, Didlaukio, Vydūno, Apkasų, Dariaus ir Girėno bei Krivių gatvėse.