„Medininkai? Taip, ten muitininkai jau seniai įpratę kaulyti smulkių kyšių iš mūsų vairuotojų. Bet tas pat vyksta ir kitur – pavyzdžiui, Lavoriškėse, gal kiek mažiau Šalčininkuose. Rusijoje ir Baltarusijoje toks reketas seniai virtęs sistema, Vakaruose nieko panašaus nėra. Gaila, bet mūsiškiai muitininkai savo mąstymu artimesni kolegoms iš Rytų”, – „Lietuvos rytui” vakar kalbėjo vienos stambios transporto įmonės vadovas.

Anot jo, tokia kyšininkavimo sistema veikia jau daugelį metų. Kartais net eilės pasieniuose sudaromos tyčia, ypač savaitgaliais, kai mažesnė tikimybė, kad muitininkus patikrins jų vadovai.

Savo pareigas turinti atlikti pamaina kažkodėl ima dirbti triskart lėčiau nei įprastai. Užtat susimokėję vairuotojai švilpia be jokių stabdymų.

Būna, kad muitininkus tikrina kontrolieriai. Tuomet eilė juda normaliai, o pirmieji vairuotojai per radijo stotelę pranešinėja užpakalyje stovintiems kolegoms, kad pinigų į dokumentus nekištų, nes šiandien viskas nemokama.

Įtariama, kad duokles Medininkų kelio poste ėmė 34 inspektoriai iš 80 dirbančių. 29 jų vakar buvo sulaikyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)