„Eitų šneka apie aplinkos sutvarkymą: apie aikštelių atsiradimą, tualetų atsiradimą, galbūt kokių tai parduotuvėlių ar kioskų atsiradimą“, - apie planuojamus pokyčius pasienyje dėstė R. Sinkevičius.

Pastaruoju metu darbą pasieniuose padeda sparčiau tvarkyti elektroninės eilės, tačiau vairuotojai sako, jog logistiką dar palengvintų papildomas paslaugas teiksiantis terminalas, kur vežėjai galėtų ne tik susitvarkyti dokumentus, bet ir pailsėti.

Rimantas Sinkevičius
„Toks terminalas mūsų planuose yra, bet tai nėra ilgalaikė priemonė. Kitas dalykas reikia suprasti, kad tos eilės nedaro garbės Europos Sąjungos valstybės prestižui, bet iš kitos pusės, jos per metus būna tik du kartus: daugiausia priešnaujametinis - prieškalėdinis periodas, ir prieš Velykas. Tačiau vienaip ar kitaip mes planuojame ir papildomų postų atidarymą, kas sumažintų eiles ir problema bent jau sumažėtų, jei jau neišnyktų“, - sakė ministras.

Pasak jo, šiuo metu svarstoma, koks terminalas galėtų būti, o lėšos jam statyti turėtų būti naudojamos ne valstybinės, o privačios lėšos.

Paklaustas, galbūt šiemet eilės pasienyje susiformavo dėl sulaikytų dviejų dešimčių piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu įtariamų Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų kelio posto pareigūnų, R. Sinkevičius paaiškino: „Žinote, kadangi man muitinės kaip ir nepriklauso, nuo visų tarnybų konkretaus darbo ir savitarpio sąveikos priklauso eilių ilgis“.

„Labai trumpai pasakysiu: yra visa eilė sprendimų, kurie turėtų būti įvykdyti ir šis klausimas po pasitarimo Vyriausybės strateginiame komitete bus perduotas Susisiekimo ministerijai, nes susisiekimo ministerija yra kaip ta, kuri turi resursus ir galimybės sutvarkyti kelius, pravažiavimus per pasienio punktus“, - sakė vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)