Autobusų, troleibusų ar traukinių keleiviai turėtų sutaupyti – Seimas vakar palaimino siūlymą mažinti PVM bilietams nuo dabar galiojančio 21 proc. iki 9 procentų. Ar pritarti Seimo priimtoms lengvatoms, spręs prezidentė.

„Bilietai pigs tiek, kiek bus sumažintas PVM. Tai ne mūsų, o valstybės nustatomi mokesčiai. Jiems mažėjant atitinkamai mažės ir kaina”, – tikino bendrovės „Kautra” vadovas Linas Skardžiukas.

Jis svarstė, kad bilietai kelionėms autobusu gali pigti 10 proc. Taigi teoriškai kelionė, pavyzdžiui, iš Vilniaus į Panevėžį autobusu turėtų pigti bent 3 litais.

„Kol pataisai nepritarė prezidentė, konkrečiai būtų sunku pasakyti, kiek bilietai pigs. Bet kaina mažėtų panašiai tiek kiek ir PVM”, – „Lietuvos rytui” sakė „Lietuvos geležinkelių” Keleivių vežimo direkcijos direktorius Raimondas Burkovskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją