Taip Lietuvos nacionalinės nacionalinė automobiliais asociacija „Linava“ reaguoja į naujausią informaciją, gautą iš asociacijos narių, kad Lenkijos teritorijoje ukrainietis vilkiko vairuotojas sumušė rusų tautybės vilkiko vairuotoją, dirbantį kitoje Lietuvos įmonėje.

„Linavos“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas teigia, kad asocaija labai prašo visų transporto įmonių vadovų, įmonių darbuotojų, tarp jų - ir tolimųjų reisų vilkikų vairuotojų, būti tolerantiškiems rusakalbiams kolegoms.

„Labai svarbu suprasti, kad rusakalbiai ar Rusijos pilietybę turintys žmonės nėra Kremlius ir Vladimiras Putinas, vykdantys agresiją Ukrainoje, nuo kurio kenčia mūsų broliai ir sesės – Ukrainos žmonės. Šiuo sudėtingu metu turime būti solidarūs su Ukraina, bet privalome būti atsakingi ir nepasiduoti emocijoms. Negalime sau leisti kurstyti dar daugiau smurto, neapykantos ir netolerancijos. Privalome stengtis mažinti įtampą visomis išgalėmis“, – sako Z. Buivydas.

Pasak jo, asociacija labai prašo ne tik savo narių, bet ir kitų transporto įmonių vadovų paprašyti savo įmonių darbuotojų būti tolerantiškiems, iškilus nesusipratimams juos aiškintis dialogo keliu, o ne kumščiais ar tautinės nesantaikos kurstymu.

Lietuvoje už smurto ir tautinės nesantaikos kurstymą yra numatyta teisinė atsakomybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės