Algimantas Kondrusevičius, nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos “Linava” prezidentas sako, jog su Rusija pavyko suderinti pozicijas dėl gabenimo rūšies nustatymo kriterijų, atitinkamo CMR važtaraščių pildymo, kuris užtikrins Lietuvos vežėjams sklandų krovinių gabenimą su dvišaliais leidimais iš mūsų šalies terminalų.”Tai labai gera žinia mums, ir puikus ilgų derybų, kurias vedė mūsų Susisiekimo ministerija, rezultatas. Šiems metams papildomai gausime iš Rusijos 18000 dvišalių leidimų ir dar 2000 trišalių. Tokio kiekio tikrai turėtų pakakti”, – sako A.Kondrusevičius.

Pasak A.Kondrusevičiaus derybas apsunkino tai, kad tuo pat metu Lietuvoje prasidėjo viešas politikavimas vežėjų klausimais, Seime svarstant TIR sistemos ir kitus tarptautinio gabenimo sektoriaus aspektus, kreiptasi į prokurorus.

“Tokie sutapimai, kai mums derantis Rusijoje dėl svarbiausios metuose temos – leidimų kvotų, mūsų politikai atvirai abejoja Lietuvos vežėjų reputacija atrodo neatsitiktiniai. Tai – tarsi saviškių peilis į nugarą”, – teigia jis.

Asociacija “Linava” dar prieš metus pati paprašė prokurorų įvertinti buvusių jos darbuotojų finansinę veiklą ir papildomai kreipėsi į teismą dėl skolų bei žalos išieškojimo. “Gal tai rinkimų pasekmė, tačiau bandoma laužtis pro atviras duris, pasinaudoti buvusia neigiama asociacijos patirtimi, destabilizuoti jos veiklą. Mus tai stebina ir verčia suklusti visą vežėjų bendruomenę”, – neslepia nuostabos vežėjų asociacijos prezidentas.