Pasak mero, „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Stasys Dailydka šią iniciatyvą įvertino palankiai ir pažadėjo pasiūlymą apsvarstyti.

„Mintis, kad Marijampolėje įstrigusį valstybinės svarbos projektą būtų galima atgaivinti europinę vėžę nukreipiant maršrutu Vilnius–Varėna–Alytus–Šeštokai, kilo mums kartu su Varėnos rajono savivaldybės tarybos nariu Gediminu Jakavoniu. Jai pritarė ir Alytaus miesto meras Feliksas Džiautas. Todėl nusprendėme šią galimybę nedelsdami pasiūlyti apsvarstyti projekto vykdytojui akcinei bendrovei „Lietuvos geležinkeliai“. Projektą „Rail Baltica“ vertiname kaip labai reikšmingą ir reikalingą Lietuvai, kurio negalima vis atidėlioti. Kita vertus, jeigu maršrutas „Rail Baltica“ būtų nukreiptas per Varėną, tai būtų be galo stiprus postūmis gerėti rajono ekonominei ir socialinei aplinkai, aktyviai plėtoti turizmo sritį, kurią mes esame numatę kaip prioritetinę. Šįkart susitikime su „Lietuvos geležinkelių“ vadovais siekėme juos sudominti šia alternatyvia galimybe ir padėti rimtus pamatus svarstymams, o toliau imsimės visų reikalingų priemonių, kad mūsų pasiūlymas nebūtų užmirštas ir Varėna galėtų tapti modernaus bei patogaus europinio maršruto, jungsiančio Skandinavijos šalis su Vakarų Europa, dalimi“, – kalbėjo meras E. Jankevičius.

Geležinkelis "Rail Baltica" yra vienas svarbiausių prioritetinių Vyriausybės projektų, jam suteiktas valstybei svarbaus ekonominio projekto statusas. Pagal Vyriausybės patvirtintą veiksmų planą, iki 2013 metų pabaigos europinės vėžės geležinkelis turi pradėti visiškai funkcionuoti ruože Lenkijos ir Lietuvos valstybių siena-Marijampolė-Kaunas.

Didžiąją dalį "Rail Baltica" reikalingų lėšų sudarys Europos Sąjungos TEN-T ir Sanglaudos fondų parama, 770 mln. litų numatomi iš valstybės biudžeto. Savo lėšomis prie projekto įgyvendinimo prisidės ir "Lietuvos geležinkeliai".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją