„Užbaigtas plėtros ir vertės kūrimo etapas, kurio metu per penkerius metus iš vietinės kompanijos sukurta regioninė lyderė, kuri po susijungimo su „Trakcja Polska“ galės siekti dar didesnių tikslų“, - sakė „Invaldos“ prezidentas Darius Šulnis.

„Invalda“ sandorio metu perleido 44,8 proc. Tiltra Group AB ir 43,4 proc. „Kauno tiltų“ akcijų paketus už bendrą 314,1 mln. zlotų sumą bei įsigijo 12,5 proc. „Trakcja Polska“ akcijų, už kurias sumokėjo 132,3 mln. zlotų, „Trakcja Polska“ obligacijų už beveik 119,8 mln. zlotų bei gavo 62 mln. zlotų pinigais.

Pasak D. Šulnio, po sandorio „Invaldos“ valdomas „Trakcja Polska akcijų, kuriomis prekiaujama Varšuvos vertybinių popierių biržoje, paketas suteikia galimybę uždirbti iš jungtinės kompanijos „Trakcja Tiltra“ augimo ir potencialo realizavimo.

„Tuo tarpu gauti pinigai bei obligacijos padidina „Invaldos“ likvidumą ir suteikia galimybes įgyvendinti naujus stambius projektus – todėl tęsime naujų galimybių plėtrai paiešką“, - sakė D. Šulnis.

Sutartyje numatyta, kad „Invaldos“ už Tiltra Group ir „Kauno tiltų“ akcijas gauta kaina, priklausomai nuo šių bendrovių veiklos rezultatų, gali būti sumažinta. Taip pat numatyta „Invaldos“ atsakomybė dėl pateiktų garantijų ir patvirtinimų bei parduotų akcijų nuosavybės.

Preliminari teigiama įtaka „Invaldos“ grupės konsoliduotai atskaitomybei iš šio sandorio sudaro apie 152 mln. litų, o atskiros bendrovės – apie 199 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją