Prokurorai buvusiai KAL viceprezidentei prašė skirti trejų metų įkalinimo bausmę už aviacijos saugumo taisyklių pažeidimą, trukdymą teisingumui ir įgulos nario užpuolimą.

Kaltinimai buvo susiję su gruodžio 5-osios incidentu Niujorko oro uoste, kai ji, pasipiktinusi ne taip patiektais makadamijos riešutais, išvarė iš lėktuvo skrydžio palydovų vadovą, priversdama ant kilimo tako jau išvažiavusį lėktuvą grįžti prie terminalo vartų, kad jis galėtų išlipti. Dėl incidento lėktuvas 11 minučių vėlavo išskristi į Seulą.

Keturiasdešimtmetė Cho Hyun-Ah, kuri skrido pirmąja klase, pasipiktino dėl patiektų makadamijos riešutų, kurių ji neprašė, ir dėl to, kad jie buvo patiekti pakelyje, o ne dubenėlyje.

Seulo apygardos teismas nusprendė, kad kaltinamoji privertė lėktuvą pakeisti lėktuvo kursą, kadangi lėktuvo „skrydis“ prasideda nuo jo pajudėjimo iš vietos.

Per skrydį ji elgėsi taip, „lyg tai būtų jos pačios privatus lėktuvas“, – sakė teisėjas Oh Sung-Woo (O Sang-Vu).

„Abejotina, ar tai, kaip buvo patiekti riešutai, tikrai buvo taip blogai“, – pridūrė jis.

Skelbdamas nuosprendį teisėjas nurodė, kad Cho Hyun-Ah akivaizdžiai nepakankamai atgailavo dėl savo veiksmų, nors teismui ji pateikė laiškų, kuriuose sakė, jog gailisi dėl savo elgesio.

Nuo gruodžio 30 dienos tardymo izoliatoriuje laikoma Cho Hyun-Ah teisme pasirodė su žalia kalinio uniforma. Teismo nuosprendžio ji išklausė tylia stovėdama, nulenkusi galvą.

Daugumą kaltinimų teisiamoji atmetė. Ji neigė fiziškai užpuolusi skrydžio palydovų vadovą Park Chang-Jiną (Pak Čang-džiną), kuris sako, kad ji privertė jį atsiklaupti ir maldauti atleidimo trankydama jį aptarnavimo vadovu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)