Apie būtinybę rekonstruoti Baltijos prospektą, kuriame yra dvi žiedinės sankryžos, kalbama seniai.

Ties žiedinėmis sankryžomis, ypač Baltijos prospekto ir Šilutės plento, jau dabar nuolat susidaro transporto spūstys.

„Pastačius naująjį keleivių ir krovinių terminalą, kuris 2009-aisiais turėtų atsirasti prie II Smiltynės perkėlos, eismo intensyvumas Baltijos prospektu dar labiau padidės. Stengiamės, kad nebūtų nepatogumų gyventojams“, - rekonstrukcijos būtinybę grindė R.Taraškevičius.

Baltijos prospektą būtina rekonstruoti ir todėl, kad jis yra automagistralės Vilnius-Kaunas-Klaipėda, kuri yra IXB transporto koridoriaus dalis, tąsa. Norima IXB transporto koridorių pratęsti iki pat uosto (šiuo metu jis baigiasi ties sankryža su Minijos gatve).

„Pakiš“ po Minijos gatve

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos direktorius infrastruktūrai Algirdas Kamarauskas sakė, kad norima Baltijos prospekto tąsą „pakišti“ po Minijos gatve. Šiuo tuneliu būtų galima pasiekti uosto teritoriją.

Manoma, kad prioritetine tvarka reikėtų rekonstruoti Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinę sankryžą, kurioje šiuo metu susidaro didžiausios transporto kamšatys. Svarstoma, kad sankryžą būtų galima rekonstruoti dviem etapais. Pirmuoju etapu būtų įrengta vieno lygio šviesoforu reguliuojama sankryža, vėliau ji turėtų tapti dviejų lygių.

Panašiai turėtų būti rekonstruota ir žiedinė Baltijos ir Taikos prospektų sankryža.

Meras neslėpė, kad ateityje žiedinių sankryžų Klaipėdoje turėtų nelikti, nes esą jos nebetinka dabartiniams transporto srautams.

Prireiks milijonų

Kol kas neaišku, kiek kainuotų Baltijos prospekto rekonstrukcija. Anot A.Kamarausko, apytiksliai apskaičiuota, kad vienai sankryžai rekonstruoti gali prireikti apie 50 milijonų litų su dešimties milijonų litų paklaida į vieną ar į kitą pusę. Tikslesnės sumos paaiškės atlikus techninį projektą.

Sprendžiant Baltijos prospekto problemas greičiau pajudės ir Jakų žiedo rekonstrukcija.

Nors Jakų žiedą norėta rekonstruoti tik po kelerių metų, susisiekimo ministras siekia tai atlikti greičiau. Tad jau šiemet turėtų būti parengtas Jakų žiedo rekonstrukcijos projektas, o kitąmet numatyta pirmojo statybos darbų etapo pradžia.