Prie „Uber“ partnerių-vairuotojų prisijungusios moterys vardina šios veiklos privalumus ir džiugiai pasakoja, apie klientų reakcijas, kurios kiekvieną kartą motyvuoja sėsti už automobilio vairo.

Labiausiai įsiminė V. Baumilos pavėžėjimas

Paklausta, kokia kelionė su „Uber“ įsiminė labiausiai, partnerė-vairuotoja Viktorija sako, kad dainininko Vaido Baumilos pavėžėjimas.

„Jį vežant įstrigome spūstyje, tad kelionė buvo netrumpa – per tą laiką labai išsikalbėjome, susipažinome, buvo tikrai smagu pamatyti jį iš arčiau. Bet ne tik su Vaidu kelionė buvo tokia – toks jausmas, kad „Uber“ tikrai važinėja labai draugiški, išsilavinę, įdomūs žmonės, kurie daug šypsosi, šneka su tavimi“, – sako mergina.

Prisijungti prie pavėžėjimo paslaugas teikiančios bendrovės „Uber“ Viktoriją paskatino jos vaikinas.

Darbo sąlygos lanksčios, galima dirbti, kada patogu ir kada norisi, tad merginai tai pasirodė patrauklu. Šiandien važinėjimą su „Uber“ ji sėkmingai derina su kitu darbu, kur dirba keturias dienas iš eilės, o kitas keturias turi laisvas, tad dvi iš jų skiria keleivių pavėžėjimui.

„Kada norisi, tada ir dirbu. Labai patogu, kad prisijungusi galiu būti bet kada, tad kai man reikia susitvarkyti asmeninius reikalus, pavyzdžiui, valandai nuvažiuoti į parduotuvę, atsijungiu nuo sistemos ir drąsiai tai darau“, – teigė Viktorija.

„Aišku, pradžioje bijojau, tačiau vos pradėjusi važinėti nusiraminau, nes visi klientai labai kultūringi, net ir tie, kurie naktį grįžta iš klubų, – sako Viktorija. – Žinoma, pradžioje dalis jų nustemba prie vairo pamatę merginą, tačiau vėliau džiaugiasi, kalbina, klausia, kaip čia atsidūriau. Merginos, kurias vežu, tai labai džiaugiasi – juk su kita mergina gali nuoširdžiai pasikalbėti apie darbą, apie pomėgius, laisvalaikį. Tas labai smagu.“

Norėjo atitrūkti nuo netekties skausmo – atsidūrė už vairo

Prieš kelis mėnesius išgyvenusi skaudžią netektį Taisija šiandien su šypsena pasakoja, kaip išsikvietę „Uber“ žmonės nustemba prie vairo išvydę pensinio amžiaus moterį.

„Man labai patinka vairuoti, tad vaikai, norėdami mane palaikyti, padovanojo automobilį tam, kad važinėdama prasiblaškyčiau. Tada visai atsitiktinai į rankas papuolė straipsnis apie „Uber“ atėjimą į Lietuvą ir pagalvojau, kodėl gi nepabandžius. Juk tuo metu kaip tik ieškojau, kaip užimti savo vakarus“, – pasakoja Taisija.

Iš pradžių ji žmones pavėžėdavo po darbo valandų – nuo ketvirtos iki septintos ar aštuntos. Vėliau įsidrąsino vairuoti ir iki vienuoliktos valandos vakaro, o šiandien moteris drąsiai priima pavėžėjimo užsakymus ir naktį bei savaitgaliais.

„Naktį mažai mašinų, važiuoja daug žmonių, tad nuolat judi iš centro, tada kažkur, tada vėl į centrą – visiškai neprailgsta. Tačiau niekados nesijaučiu nesaugiai, nes čia nėra grynųjų pinigų, tad nebaisu, kad apiplėš. Be to, važiuoja tikrai geranoriški žmonės, daug jaunimo. Pavyzdžiui, dirbau Naujųjų metų naktį ir nesutikau nė vieno prisigėrusio žmogaus. Buvo šiek tiek išgėrusių, bet visiškai girtų – ne“, – dalinasi moteris.

Taisija sako, kad bendravimas su „Uber“ klientais tikra atgaiva. Nors iš pradžių jie nustemba pamatę moterį už vairo, tačiau vėliau mielai bendrauja, klausinėja, kaip atėjo į „Uber“ ir ar patinka. Moteris juokiasi, kad sykį ji vežė jos anūkų amžiaus vaikinus. Vienas jų, 16 – 17 metų amžiaus jaunuolis, pamatęs ją negalėjo patikėti: „Jis man tada ir sako, kad čia jo pirmoji kelionė „Uber“, viskas nauja, modernios technologijos, o čia atvažiuoja... Močiutė! Tačiau vėliau jis man pasakė, kad ir jo mama galėtų čia dirbti, nes tai tikrai puiki patirtis.“

„Šilta, gera „ant dūšios“ pavėžėjus žmogų, pabendravus, – sako Taisija. – Visi tikrai geranoriški, būna, kad net pataria, kuris maršrutas geresnis. Pati nekalbu angliškai ir, kai pasakau tai su manimi važiuojantiems užsieniečiams, visi jie mane ramina, kad „no problem“. Paveži žmones, o jie tau dėkoja lyg paslaugą padarius, juokauja, kad jiems aš primenu jų mamą.“

Buvo šiek tiek užsisėdėjusi


„Uber“ partnerė-vairuotoja Renata sėsti už automobilio vairo ir pavėžėti vilniečius bei miesto svečius nusprendė turėdama laisvo laiko mieste ir nenorėdama jo leisti prekybos centruose ar parduotuvėse.

Vieną dieną moteris pastebėjo, jog ką tik sostinėje veiklą pradėjusi pavėžėjimo paslaugų bendrovė „Uber“ ieško partnerių-vairuotojų. Susidomėjusi moteris nusprendė užsiregistruoti pokalbiui.

„Tada supratau, kad noriu prisijungti ir laisvas „pauzes“ praleisti dirbdama su „Uber“. Ir tai buvo puikus sprendimas – po kiekvieno pokalbio su pakeleiviais sau sakau wow! Prieš pradėdama dirbti nė nesitikėjau, kad turėsiu progos pakalbėti anglų ir rusų kalbomis, prisiminti kelis ispanų ir prancūzų kalbos žodžius, kuriomis jau kuris laikas kaip neturėjau progos kalbėti“, – pasakoja Renata.

Laisvu laiku fotografija užsiimanti ir asmeniniame tinklaraštyje maisto tema rašanti moteris pasakoja, kad darbas su „Uber“ turi daug privalumų, kurių vienas pagrindinių – galimybė laiką planuoti pagal save.

Tačiau labiausiai Renatai patinka galimybė bendrauti su žmonėmis – kartais užtenka ir trumpų 5-6 minučių kelionės, kad žmonės paliktų stiprų įspūdį.

„Labiausiai darbo metu vertinu žmones. Visą gyvenimą dirbau su žmonėmis, paslaugų sferoje. Bendravimas man yra kaip grynas oras, tačiau pastaruoju metu buvau šiek tiek užsisėdėjusi namie, todėl jaučiau labai didelį poreikį bendravimui. Smagu, kad dabar galiu pabendrauti su labai įvairiais žmonėmis“, – pasakoja Renata.

Nors Renatai visi pakeleiviai yra be galo įdomūs žmonės, tačiau jai ypač įstrigo prieš kelias savaites pavėžėta porelė iš Prancūzijos. Vykstant nuo miesto centro iki oro uosto tarp „turistaujančios“ porelės ir Renatos užsimezgė pokalbis, kurį nutraukė tik greitai senkantis laikas iki pakeleivių skrydžio

„Kelionės iki oro uosto metu dalinomės patirtimis ir įspūdžiais iš mūsų mylimų miestų. Istorijos iš pirmųjų mano kelionių į Paryžių juos net susigraudino, jie nenorėjo išlipti, norėjo dar ir dar kalbėtis. Buvo labai įdomu“, – sako Renata.

Užsakydami „Uber“ automobilį, keleiviai gauna informaciją apie jo atvažiuosiantį vairuotoją. Taigi, pasak Renatos, keleiviai nenustemba pamatę moterį už „Uber“ automobilio vairo.

„Kadangi aš esu blondinė, tai asociacijas kelia nebent tai, kad blondinė už vairo“, – juokauja Renata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (286)