Anot jo, "BTA draudimas" elgiasi atsakingai, tuo tarpu mažai pagalbos sulaukiama iš "Star Holidays", nors bendrovė nėra bankrutavusi.

"Penktadienį atvyko "BTA draudimo" vadovas ir iki vėlumos ieškojome būdų, kaip padėti žmonėms. Šiandien (šeštadienį - BNS) aš ir vėl darbe, tuo tarpu "Star Holidays" atstovų nėra, nors ir jų buvo prašyta susirinkti", - BNS sakė J.Raguckas.

Turizmo departamentas su Lietuvos skrydžių bendrove "Small Planet Airlines" savaitgalį įvykdys tris reisus ir pargabens "Star Holidays" klientus iš Graikijos salos Kretos.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį "Small Planet Airlines" į Lietuvą pargabens iš Antalijos Turkijoje, o "Star Holidays" klientai iš Ispanijos sekmadienį bus parskraidinti iš Žironos Ispanijoje.

Departamento duomenimis, šiuo metu Turkijoje, Graikijoje ir Ispanijoje - ilsisi apie 600 žmonių, pirkusių keliones iš "Star Holidays".

"Star Holidays" ir visus reguliariuosius reisus iki spalio 2 dienos atšaukusi oro bendrovė "Star1 Airlines" priklauso tai pačiai įmonių grupei - "Star Team Group" lėktuvas naktį iš antradienio į trečiadienį buvo sulaikytas Dublino oro uoste už skolas lizingo bendrovei.