„Matome, kad žmonės noriai sugrįžta į traukinius. Norime sudaryti sąlygas bilietus įsigyti kuo patogiau, todėl bilietus į vietinio susisiekimo reisus galima įsigyti iki traukinio išvykimo likus 30 dienų. Į populiariausius reisus, ypač maršrutu Vilnius – Klaipėda – Vilnius, bilietai dažnai būna išpirkti dar prieš 3-4 dienas. Todėl visuomet raginame keliones planuoti iš anksto ir primename, kad kelionės dieną bilietų į traukinį gali ir nelikti.

Tai patogiausia padaryti internetu arba mobiliojoje programėlėje, kurią jau gali atsisiųsti „Android“ sistemos naudotojai“, – teigia „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Vilnius – Kaunas ir toliau išlieka populiariausiu maršrutu šalyje. Birželį juo vyko 145 tūkst. žmonių – tai net 31 proc. daugiau keleivių nei praėjusiais metais tuo pačiu metu, nurodo bendrovė „LTG Link“.

Šiuos pokyčius taip pat skatina šiemet Kaune vykstantys „Kaunas 2022“ renginiai bei prie populiarių Kaune vykstančių koncertų laiko priderinti traukinių reisai, leidžiantys patogiai keliauti iš Vilniaus į Kauną ir atgal. Vasarą ypač suaktyvėjo kelionės į Klaipėdą.

Pajūrio kryptimi birželį keliavo 70 tūkst., t. y. net 75 proc. daugiau žmonių nei šių metų žiemos mėnesiais. Atsižvelgiant į technines ir traukinių galimybes, šia kryptimi vasaros sezono metu per savaitę organizuojami penki papildomi reisai.

Tuo metu populiarieji sezoniniai „Pajūrio ekspreso“, kuriais patogiai ir saugiai jungtiniais traukinių reisais galima pasiekti Lietuvos pajūrio kurortus, per pirmus šešis vasaros savaitgalius pritraukė ketvirtadaliu daugiau keleivių nei tuo pačiu laikotarpiu pernai (iš viso 2,2 tūkst. žmonių). Spartus keleivių skaičiaus augimas pastebimas ir maršrutu Vilnius – Trakai – juo birželį vyko 60 proc. daugiau žmonių nei šių metų gegužę.

Be to, vis daugiau žmonių traukiniais keliauja kartu gabendami dviračius. Per pirmąjį šių metų pusmetį traukiniais jau pervežta 11 tūkst. šių transporto priemonių, iš jų 9 tūkst. gegužės – birželio mėnesiais. Palyginti, praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu buvo pervežta 5,5 tūkst. dviračių.

Prie augančio keleivių skaičiaus prisidėjo ir pavasarį pristatyta nauja bilietų pardavimo sistema, leidžianti keliones susiplanuoti dar patogiau. Be to, traukinio bilietams taikoma įvairių kainų pasiūlymų, kurie skatina vis daugiau žmonių persėsti į bene žaliausią transporto priemonę – traukinį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją