„Škoda“ siuntė konkurso reikalavimų pagrįstumą, tačiau teismas pripažino, jog reikalavimai buvo pagrįsti ir teisėti, siekiant įgyvendinti bendrovės strateginius tikslus, patenkinti keleivių poreikius ir lūkesčius bei užtikrinti maksimalią tiekėjų konkurenciją, ketvirtadienį pranešė „LTG Link“.

„LTG Link“ teigia, jog konkurso sąlygos buvo sudarytos remiantis tvirtais argumentais, kitų Europos šalių gerąja praktika ir į jį pavyko pritraukti didžiausius Europos traukinių gamintojus.

„Škoda“ įmonės tvirtino, kad paskelbtos pirkimo sąlygos yra perteklinės, neaiškios, riboja ieškovų dalyvavimą pirkime.

„Naujųjų traukinių įsigijimas – vienas svarbiausių įmonės prioritetų. Ši apeliacinio teismo nutartis leis atnaujinti naujųjų traukinių pirkimo procedūras, kurios dėl tiekėjo ieškinio buvo sustabdytos beveik pusei metų“, – pranešime spaudai sakė „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

„Siekdami užtikrinti komfortiškas, saugias ir individualiems visuomenės poreikiams pritaikytas keliones moderniais ir aplinkai draugiškais traukiniais, pirkimo procesą organizavome po išsamių konsultacijų su rinkos dalyviais, išanalizavę geriausius pavyzdžius, konsultuodamiesi su tarptautiniais ekspertais ir besiremdami geriausiomis praktikomis“, – pridūrė jis.

L. Baužys anksčiau sakė, kad „Škoda“ įmonių ieškinys gali būti motyvuotas noru konkurse dalyvauti pasiūlant koncerno jau gaminamus traukinius, kurie neatitinka lūkesčių.

Lietuvai ruošiantis iki 2024-ųjų visiškai elektrifikuoti ruožą Vilnius–Klaipėda, „LTG Link“ reikės 30-ies naujų traukinių, dalis kurių bus elektriniai, dalis hibridiniai – jie iki 100 kilometrų neelektrifikuoto ruožo galės važiuoti varomi iš anksto pakrautomis baterijomis.

Preliminariai skaičiuojama, kad traukinių pirkimo konkurso vertė sieks apie 200 mln. eurų. Jis turėtų trukti iki 2022 metų sausio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)