Vilniaus apygardos teismas sausio 10 dieną iš dalies patenkino bendrovės ieškinį – apie pusantro karto sumažino delspinigius ir įpareigojo LAKD dalį bendrovei nesumokėtų pinigų sugrąžinti.

„Atsižvelgiama į tai, kad byloje nėra objektyvių duomenų (...), leidžiančių tiksliai nustatyti, kiek konkrečiai projekto keitimas įtakojo ieškovo įsipareigojimų tinkamą įvykdymą, tačiau byloje yra pakankamai duomenų spręsti, jog ši aplinkybė iš dalies pateisina darbų įvykdymo vėlavimą ir sudaro pagrindą iš dalies atleisti ieškovą nuo sutartinės atsakomybės taikymo“, – rašoma teismo nutartyje.

Į teismą „Eurovia Lietuva“ kreipėsi po to, kai direkcija jai priskaičiavo apie 76 tūkst. eurų delspinigių dėl vėlavimo užbaigti kelio remonto projektavimo ir rangos darbus. Bendrovė direkcijos prašė grąžinti apie 53 tūkst. eurų.

Teisme paaiškėjo, kad 2020 metų gegužę su LAKD pasirašiusi beveik 1,8 mln. eurų vertės sutartį dėl daugiau nei 2 km kelio remonto, „Eurovia Lietuva“ darbus atliko vėluodama.

Remonto darbai turėjo būti baigti 2020 metų lapkritį, tačiau gruodį šalys susitarė dėl papildomų darbų, kurie turėjo būti atlikti per 15 dienų. Darbai buvo užbaigti ir perduoti direkcijai 2021 metų birželį.

Kelininkai teisme teigė, jog direkcija delspinigius skaičiavo nepagrįstai.

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją