Vilniaus apygardos teismas (VAT) balandžio 20 dieną atmetė „LTG Infros“ ieškinį, kuriuo bendrovė iš „LGC Cargo“ reikalavo 83 tūkst. eurų skolos ir 8 proc. metų palūkanų už geležinkelių infrastruktūros pajėgumų naudojimą.

„LTG Infros“ teigimu, bendrovė su „LGC Cargo“ buvo pasirašiusi sutartį, tačiau 2020-ųjų pradžioje pastaroji pranešė neketinanti artimiausiu metu naudotis pajėgumais. Tuomet galiojusios taisyklės tokiu atveju leido nemokėti užmokesčio, tačiau nuo 2020 metų balandžio tokia galimybė buvo panaikinta.

Pagal naujas taisykles pajėgumų naudotojas privalo kiekvieną mėnesį mokėti „LTG Infrai“ dalį užmokesčio už minimalų prieigos prie viešos infrastruktūros paketą, išskyrus vienintelį atvejį – kai įmonė atsisako jai skirtų pajėgumų. „LTG Infros“ teigimu, „LGC Cargo“ to nepadarė, todėl bendrovei buvo pateiktos sąskaitos, kurių ji neapmokėjo.

„LGC Cargo“ tvirtino, kad „LTG Infra“ klaidina teismą bei nepateikė jam įsakymų, kuriais „LGC Cargo“ skirti pajėgumai buvo panaikinti ir paskelbti laisvais.

„Teismo nuomone, „LGC Cargo“ 2020 metų sausio 6 dienos raštu pakankamai aiškiai nurodė, kad atsižvelgdamas į tai, kad bendrovei suteikti ne visi pajėgumai, reikalingi užtikrinti planuojamą vežimo procesą, bei į tai, kad „LGC Cargo“ licencija bei saugos sertifikatai yra sustabdyti, informuoja „LTG Infrą“, kad skirtais pajėgumais artimiausiu metu naudotis neplanuoja“, – rašoma VAT nutartyje.

VAT sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)