Panevėžio apygardos teismo vertinimu, tokią žalą, per brangiai mokant už darbus, įmonės direktorius padarė ne tyčia, o dėl didelio neatsargumo.

„Kelių priežiūra“ iš E. Šakalio siekia prisiteisti beveik 68,9 tūkst. eurų žalos, kuri, kaip teigiama, atsirado neskaidriai panaudojus lėšas įmonės pastato remontui. Valstybės valdomos įmonės pretenzijas dėl likusios beveik 60,3 tūkst. eurų žalos atlyginimo teismas atmetė.

Pasak teismo, kadangi darbus reikėjo atlikti skubiai, nutarta neskelbti konkurso ir samdyti bendrovę „Nanska“ (buvusi „Vasarkelis“), su kuria sutartis pasirašyta 2015 metais. Pagal ją skubių kelio atitvarų darbų vieno metro kaina buvo 48,95 euro, tačiau užsakovė už juos mokėjo 67,74 euro ir 75,26 euro už metrą.

„Aplinkybė, jog darbų kontrolę atliko įgalioti asmenys bei buhalterė, nesudarė pagrindo įstaigos vadovui neatlikti galutinės kontrolės, todėl priėmęs tokį sprendimą, E. Šakalys yra atsakingas už kilusias pasekmes“, - rašoma teismo nutartyje.

Audito metu nustatyta, jog remontuodamos įmonės administracinį pastatą, bendrovės „Ligaja“ ir „MNT projektai“ nepildė darbų žurnalo, priimtų kai kurių darbų kokybė ir kiekiai neatitiko nustatytų per ekspertizę, kai kurie darbai atlikti ir apmokėti kelis kartus, o investicijos pastato remontui prilygo mažiausiai dviejų naujų namų pirkimui. Be to, techniniai projektai parengti už nepagrįstai didelius įkainius.

Kovą teismas laikinai areštavo beveik 69 tūkst. eurų vertės E. Šakalio turto.

Atliekant „Utenos regiono kelių“ auditą, 2017 metais iš darbo atleista 10 giminės ryšiais susijusių ir viešuosius bei privačius interesus supainiojusių darbuotojų.

Teismo sprendimą per 30 dienų dar galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)