Maršrutas Klaipėda-Šilutė nekursavo daugiau nei dešimtmetį - tuomet traukinių eismas tarp šių miestų nutrauktas dėl geležinkelio viaduko remonto, tačiau, baigus remonto darbus, atnaujintas nebuvo.

„Siekiame paskatinti žmones vieną gražiausių Lietuvos kampelių - pajūrį ir pamario kraštą - pasiekti keliaujant draugišku aplinkai viešuoju transportu. Praėjusią žiemą vežėme keleivius į mažosios Lietuvos sostinę - Tilžę. Šis bandomasis važiavimas parodė, kad nemažai šilutiškių mielai į uostamiestį keliautų traukiniu“, - bendrovės pranešime teigė „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Naujojo maršruto tvarkaraščiai, pasak bendrovės, puikiai pritaikyti prie dirbančiųjų poreikių. Bendrovė teigia siekianti kuo daugiau aplinkinių miestelių ir Klaipėdos priemiesčių gyventojų pakviesti į darbus ir atgal važiuoti ne nuosavais automobiliais, o viešuoju transportu.

Regione veikiančioms įmonėms „Lietuvos geležinkeliai“ siūlo pasirašyti bendradarbiavimo sutartis ir įsigyti verslo korteles, su kuriomis darbuotojai gali konkrečiu maršrutu naudotis kiekvieną dieną važiuodami iš ar į darbą, arba vykti į komandiruotes kituose miestuose. Abiem atvejais už suteiktas darbuotojų pervežimo paslaugas įmonės atsiskaito mėnesio pabaigoje.

Iš Šilutės išvykus anksčiausiu traukiniu, Klaipėdą keleiviai pasieks 7.34 val., o iš Klaipėdos atgal išvyks 17.45 val. Iš viso per dieną maršrutu Šilutė-Klaipėda ir atgal kursuos 5-6 traukiniai, tad patogų išvykimo/atvykimo laiką galės atrasti tiek dirbantys, tiek studijuojantys. Visa kelionė traukiniu iš Klaipėdos į Šilutę truks mažiau nei valandą.

Kelionės bilietų kainos sieks nuo 2 iki 4 eurų, priklausomai nuo pasirinkto maršruto. Kaip ir daugelyje maršrutų, Klaipėdos-Šilutės keleiviai galės įsigyti ir terminuotus bilietus, su kuriais kelionės kainuos pigiau, - perkant ilgesniam laikui galima sutaupyti iki 65 proc.

Klaipėda-Šilutė yra trečiasis naujas traukinių maršrutas šiemet. Nuo šių metų sausio „Lietuvos geležinkeliai“ keleivius iš Vilniaus veža į antrą didžiausią Latvijos miestą - Daugpilį, o nuo rugsėjo 29 d. pradėjo kursuoti keturias sostines sujungsiantis traukinys Kijevas-Minskas-Vilnius-Ryga.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)