„Aptarėme priemones, kaip palaikyti komercinį interesą, kad skrydžiai tarp Vilniaus ir Tel Avivo būtų finansiškai naudingi šalims, kad lėktuvai būtų pilni, o turistai – patenkinti“, – po susitikimo su Izraelio ministru sakė ūkio ministras Rimantas Žylius.

R. Žylius Izraelio atstovus pakvietė bendradarbiauti ir investuoti medicininio turizmo srityje, kuri Lietuvoje dar tik pradeda plėtotis. „Lietuva, turėdama didelį potencialą – puikius medikus, gerą medicininę įrangą ir infrastruktūrą, galėtų iš Izraelio pasisemti žinių, kaip teikti aukšto pasaulinio lygio paslaugas ir pritraukti į Lietuvą atvažiuoti gydytis užsienio turistus“, – ministerijos pranešime cituojamas R. Žylius.

Izraelio turizmo ministras S. Misečnikovas siūlė stiprinti abiejų šalių žinomumą, populiarinti Lietuvos ir Izraelio turizmo objektus. Jo teigimu pirmiausia reikia užmegzti ryšius tarp abiejų šalių kelionių organizatorių, kad jie užčiuoptų komercinį interesą populiarinti kelionių į Lietuvą ir Izraelį maršrutus. Taip pat pasiūlė skatinti miestų turizmą, vadinamuosius „city brakes“, ypač siekiant pritraukti jaunimą, mėgstantį atvykti į Europos sostines savaitgaliams.

Tuo tarpu vyresnio amžiaus Izraelio gyventojai labiau domisi poilsio galimybėmis Lietuvos gamtoje. Todėl pasak ministro, Izraelio smulkiesiems verslininkams būtų aktualu dairytis kaimo turizmo verslo plėtros galimybių Lietuvoje.

Izraelis yra viena prioritetinių Lietuvos turizmo rinkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją