Apie savo apsisprendimą ir numatomas streikų datas jie ruošiasi oficialiai pranešti dar šios savaitės pabaigoje. Manoma, kad dėl galimų streikų gali neįvykti pirmieji kitų metų skrydžiai į minėtus oro uostus ir iš jų.

Įstatymas įpareigoja streikuotojus apie savo veiksmus pranešti likus ne mažiau kaip septynioms dienoms iki streiko. Todėl tikėtina, kad pirmieji streikai prasidės iškart po Kalėdų – gruodžio 27 ar 28 dienomis.

Tačiau profesinių sąjungų lyderiai sako neketinantys gadinti žmonėms švenčių ir galimus streikus planuoja tik po Naujųjų metų, nors tai – tik neoficialūs pažadai.

Savaitės pabaigoje turėtų paaiškėti, ar prie streikuotojų prisijungs ir avialinijų „Virgin Atlantic“ pilotai, nepatenkinti, jų manymu, per mažu darbo užmokesčiu. Palaikyti streiko iniciatorius buvo raginami ir oro uostų apsaugos darbuotojai, gaisrininkai ir prižiūrėtojai. Taip esą jie palaikytų kelis didžiuosius oro uostus aptarnaujančios kompanijos BAA ketinimus naujiems darbuotojams nebesudaryti palankių pensijos kaupimo sąlygų. Šie darbuotojai savo pritarimo dar nepareiškė.

Gali būti atidėti ar visiškai panaikinti skrydžiai ir iš Southamptono, Glazgo, Edinburgo bei Aberdyno oro uostų, kuriuos taip pat valdo BAA.

Oro uostų darbuotojų streikai gali priversti atšaukti šimtus tarptautinių ir vietinių lėktuvų reisų. Vien tarp Hytrou ir Amsterdamo oro uostų kiekvieną savaitę įvyksta 350 skrydžių. Šis maršrutas – populiariausias visoje Europoje.