„Volvo Cars“ dizaino direktorius Steve'as Mattinas teigia, kad dabartiniai „Volvo“ automobiliai yra lengvai atpažįstami maždaug 100 metrų atstumų. Tuo tarpu, pasak S. Mattino, naująjį „Volvo XC60“ žmonės lengvai atpažins iš dvigubai didesnio atstumo.

Švedai taip pat giriasi, kad pirmieji pasaulyje į „Volvo XC60“ pradės montuoti „Miesto saugumo” (City Safety) sistemą, kuri padeda vairuotuojui išvengti avarijų mieste bei esant reikalui pati sustabdo automobilį. Dar geresnė naujiena yra ta, kad ši sistema į naująjį visureigį bus montuojama kaip standartinė įranga.

Kaip jinai veikia „Volvo XC60“ automobilyje švedai kol kas nepraneša. Anksčiau jie skelbė, kad „Miesto saugumo” sistemą sudaro optinis radaras tvirtinamas ant priekinio automobilio stiklo. O tiksliau - salone greta galinio vaizdo veidrodėlio. Ši sistema fiksuoja 6 metrų atstumu priešais stovinčius arba važiuojančius automobilius.

Dar įdomiau yra tai, kad sistema visą priešais automobilį esančią informaciją per 1 sekundę apdoroja net 50 kartų bei automatiškai nustato, kokia jėga reikia spausti stabdžių pedalą. Vairuotojui laiku nesureagavus į esamą situaciją, pati „Miesto saugumo” sistema aktyvuoja stabdžius ir sustabdo automobilį.

Tiesa, jinai suveikia tik tuo atveju, jeigu „Volvo” automobilis važiuoja ne didesniu nei 30 km/h greičiu. Tikėtina, kad naujoji sistema panašiai veiks ir „Volvo XC60“ visureigyje.

Prekybos pradžioje į „XC60“ automobilį bus montuojami trys varikliai: vienas benzininis (285 AG) ir du dyzeliniai (163 ir 185 AG). Visi trys varikliai bus standartiškai komplektuojami su visų keturių ratų pavara.

2009 metais motorų gamą papildys ir „Euro 5“ aplinkosaugos standartus atitinkantis 2,4 l/163 AG turbodyzelinis variklis. Šis „Volvo XC60“ modelis bus varomas tik priekiniais ratais.

Pirmieji naująjį visureigį galės įsigyti europiečiai. Senajame žemyne „Volvo XC60“ prekyba prasidės jau šių metų rudenį. Į Ameriką švedų automobilis atkeliaus tik 2009 metų pradžioje. Tiesa, kokia bus „Volvo XC60“ kaina gamintojai kol kas neskelbia.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją