„Europos dienos“ renginiai vyks Gedimino prospekto atkarpoje nuo Vilniaus gatvės iki Katedros aikštės, taip pat Kudirkos aikštėje ir Odminių skvere.

Todėl nuo gegužės 8 d. 6 val. iki gegužės 10 d. 23 val. bus draudžiamas transporto eismas Gedimino prospektu nuo Vilniaus gatvės iki T. Vrublevskio gatvės.

Eismo dalyviai prašomi būti atidūs, laikytis kelių eismo taisyklių ir eismo reguliuotojų nurodymų.

Vyks Europos dienos renginiai

Didžiulis Europos žemėlapis, restoranų mugė ir daugybė kitų veiklų šį savaitgalį lauks vilniečių ir miesto svečių. Europos Parlamento Informacijos biuras kartu su partneriais rengia tradicinę Europos dienos šventę.

Nuo penktadienio iki sekmadienio Vilniaus centre vyks Europos dienos renginiai. Penktadienį 12 val. V. Kudirkos aikštėje jaunieji vilniečiai kartu su Lietuvoje išrinktais europarlamentarais iškilmingai atidengs didžiulį Europos žemėlapį. Lankytojai turės galimybę po jį pasivaikščioti, susipažinti su šalimis, jų vėliavomis ir atstumais. O norintys pasitikrinti savo žinias apie Europos Parlamentą kviečiami užsukti į EP Informacijos biuro palapinę, kur galės gauti naudingos informacijos bei dalyvauti viktorinose.

Tradiciškai per Europos dienos šventę Vilniaus centras pakvips įvairiausių patiekalų aromatais: visą savaitgalį Gedimino pr. atkarpoje nuo V. Kudirkos iki Katedros aikščių vyks restoranų mugė „Europos skonis“. Bus galima paragauti vokiškų, itališkų, graikiškų, lietuviškų, belgiškų, švediškų, rumuniškų, lenkiškų, vengriškų ir olandiškų patiekalų.

Šie metai paskelbti Europos vystomojo bendradarbiavimo metais, todėl bus galima daugiau sužinoti ir apie ES pagalbą besivystančioms šalims. Šventės lankytojai galės susipažinti su Raudonojo kryžiaus veikla pasaulyje ir pirmosios pagalbos teikimu, pasidomėti vartotojų teisių apsauga ES, paragauti kareiviškos košės, stebėti Muitinės departamento kinologų pasirodymą, sudalyvauti muitinės konfiskuotų prekių aukcione, taip pat sužinoti daugiau apie ES investicijas į Lietuvos kelius ir geležinkelius bei „Rail Baltica“ projektą.

Šeštadienį 19 val. V. Kudirkos aikštėje šventinę nuotaiką pagyvins muzikos grupės „Biplan“ ir „Skamp“.

Europos dienos renginiai vyks ne tik Vilniuje, bet ir kituose Lietuvos miestuose. Išsami renginių programa – www.europosdiena.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)