Vos per 600 metrų nuo Baltijos jūros pirmasis sodybą panoro pasistatyti buvęs Valstybinės mokesčių inspekcijos direktoriaus pavaduotojas ir skandalingai pagarsėjusio EBSW koncerno vadovo Gintaro Petriko vairuotojas Saulius Trečekauskas. Jo žmonai Aurelijai Trečekauskienei priklausančiame sklype leidus pradėti statybas, dviračių takas būtų naudojamas kaip paprastas kelias. Greta yra dar mažiausiai tuzinas sklypų. Jų savininkai tik ir laukia "pirmosios kregždės", kad galėtų planuoti savo statybas.

"Taip už Europos Sąjungos (ES) milijonus įrengtas geras, lietuvių ir užsieniečių mėgstamas dviračių takas būtų pasmerktas išnykti, nes nebetektų savo funkcijos. Koks tai būtų takas, jei juo į savo namus automobiliais važinėtų ponai ir ponios? Prieštaravome leidimui statyti sodybą greta rezervato, draustinyje, tačiau pralaimėjome teismus. Dabar mums nebeliko nieko kito, kaip tik suderinti statybų techninį projektą", - sakė Pajūrio regioninio parko vadovas Darius Nicius

Dviračių takas, besidriekiantis per Kuršių neriją, Klaipėdą, Pajūrio regioninį parką iki pat Šventosios, yra pripažintas ir įtrauktas į tris tarptautinius maršrutus. Į vieną trasų, vadinamų "EuroVelo", ir patenka dviračių takas parko teritorijoje.

Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas tikino pirmąkart girdintis apie grėsmę dviračių takui.

"Žinojau, kad ten kažkas projektuojama, bet kad mašinos tuo taku galėtų važinėti, negirdėjau. Dviračių trasa labai svarbi, ji neturėtų tapti automobilių keliu. Situacija kažkokia nenormali. Juk dviračių taku naudojasi daugybė žmonių. Nejaugi nėra kito kelio privažiuoti?" - svarstė jis.

Klaipėdos rajono policijos komisariato Kelių policijos poskyrio viršininkas Kęstutis Vitkauskas, paklaustas, kaip elgsis pareigūnai, vienareikšmiškai negalėjo atsakyti.

"Ten prieš įrengiant dviračių taką buvo įvažiuojamieji keliai į sodybas. Bet dabar yra oficialus dviračių takas. Jei šalia bus pradėtos statybos ir tuo taku teks važiuoti statybininkams, statybų vykdytojams reikės kreiptis į seniūniją, Saugaus eismo komisiją prie merijos. Ji svarstytų leidimą laikinai naudotis tuo taku statybinei technikai. Tačiau ten buvo servitutinis kelias", - sakė jis.

Pareigūnas pridūrė, kad A.Trečekauskienės atveju dviračių taku prie sodybos, pastatytos jos sklype, galėtų privažiuoti tik ten registruoti asmenys, o svečiai būtų baudžiami.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)