Pasak prane6imo spaudai, VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto (KVJU) direkcijos skelbtą projektavimo konkursą laimėjo UAB “Kelprojektas”. Planuojama, kad projektuotojai savo darbą atliks per 4 mėnesius, o viaduko rekonstrukcija bus pradėta kitų metų antroje pusėje. Darbus finansuos KVJU direkcija.

Naują terminalą centrinėje Klaipėdos uosto dalyje statysiančios UAB “Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas” direktoriaus Benedikto Petrausko teigimu, siekiant neužgožti iš Minijos gatvės atsiveriančio Kuršių marių vaizdo, rekonstruotas viadukas bus gelžbetoninių konstrukcijų.

Be to, jis taps beveik du kartus ilgesnis ir platesnis nei dabar. Dalis viaduko ir toliau eis virš Varnėnų g. (įvažiavimas į II-ąją Smiltynės perkėlą), dalis – jau virš naujo keleivių ir krovinių terminalo teritorijos.

“Planuojama, kad rekonstrukcija užtruks nuo pusantrų iki dviejų metų. Darbai bus vykdomi taip, kad nesutriktų automobilių ir pėsčiųjų eismas į II-ąją Smiltynės perkėla”, - sako B. Petrauskas.

Koncerno “Achemos grupė” ir UAB “Ega” valdoma UAB “Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas” naują terminalą ketina pastatyti 2009-iaisiais metais. Bendrovė į keleivių salės pastatą su dengta galerija, sandėlius, automobilių aikšteles, pasienio ir kitą infrastruktūrą planuoja investuoti apie 150 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją