Iki vasaros sezono pradžios buvo žadama sutvarkyti dvi eismo juostas, tačiau į sezono kurorto sezono atidarymą žmonės sugužėjo kęsdami dulkes ir vis dar nugremžta asfalto danga. Panašu, kad miesto mero pažado kelio remontuojantys darbininkai nė negirdėjo.

Dar gegužės pradžioje Palangos meras Šarūnas Vaitkus DELFI patikino, kad svečiams daug nepatogumų nebus, tačiau pažadas ir liko tik pažadu.

„Bet kokia kliūtis sukelia tam tikrų nepatogumų, didmiesčiuose ir spūstys sukelia nepatogumų. Regioninio reikšmės kelio rekonstrukciją atlieka Lietuvos kelių direkcija. Komisija numatė, kad gali būti nepatogumų, tačiau vykdo darbus taip, kad jų būtų kuo mažiau. Iki birželio mėnesio, paties aktyviausio laikotarpio, jau bus naujai išasfaltuotos dvi juostos. Faktiškai situacija išliks ta pati, kaip ir buvo daugelį metų – bus dvi eismo juostos“, – tuomet sakė Š. Vaitkus.

Tačiau vietos gyventojai sako, kad tokie pažadai – elementarus pasityčiojimas.

„Čia jau kokią antrą savaitę darbai normaliai nevyksta – išrausė visur, o dabar matot, nieko nedaro“ – DELFI pasakojo Jonas, kuriam dar ir namus pasiekti tenka su papildomomis kliūtimis – perkastas įvažiavimas į Sodų gatvę.

Vyras pasakoja, kad šis remontas labai neapgalvotas – vos prieš porą metų buvo naujai iškloti šaligatviai, sutvarkyta dalis kelio arčiau centro, o dabar iš naujo išrausė tuos pačius šaligatvius.

„Tikrai ne ūkiškai tvarkosi. Gal jie kuo daugiau išraust, galės pasiimti daugiau Europos Sąjungos lėšų? Galėjo tikrai palaukti rudens, kai jau mažiau turistų. Vietiniai tai žinome kelius, kiek galime, šitas perkasas apvažiuojame“, – sakė Jonas.

Važiuojamąją kelio dalimi iš mokyklos kasdien einanti paauglė sako suprantanti, kad pavojinga, bet kur eiti pėstiesiems visiškai neapgalvota. Tokiu sprendimu tiesiog provokuojama nelaimė. Netoliese sutikta senolė antrino, kad per šiuos neapgalvotus kelio darbus kyla didžiulis pavojus žmonių gyvybėms.

„Nes taip suplanuoti darbai“

Kelio remonto darbų pabaiga numatyta rugsėjo 22 dieną, tad tokia situacija turėtų tęstis visą vasarą. Projekto vertė – per 7 milijonus eurų, rekonstrukcija turi būti atlikta per 6 mėnesius.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovas Evaldas Tamariūnas DELFI informavo, kad iki vasaros atnaujinti kelio nesuspėta, nes taip suplanuoti darbai. „Sutartis įsigaliojo 2017 metų gruodžio 22 dieną, žiemos technologinės pertraukos metu, o darbai pradėti pasibaigus technologinei pertraukai 2018 metų kovo 16 dieną. Darbų pabaigos terminas – rugsėjo 22 diena.

Dideli pokyčiai vyks šios gatvės ruože nuo įvažiavimo į miestą iki sankryžos su Klaipėdos plentu ir Klaipėdos plento ruože nuo Virbališkės tako iki sankryžos su Vasario 16-osios ir Vėžių gatvėmis. Rekonstrukcijos metu Kretingos gatvėje bus įrengtos 4 eismo juostos, centrinė skiriamoji juosta, apsauginiai barjerai, pėsčiųjų ir dviračių takai, sutvarkytos autobusų stotelės ir nuovažos į sklypus. Siekiant nukreipti transportą iš gyvenamųjų namų kairėje Kretingos gatvės pusėje, bus įrengta vienšlaitė 5,5 metro pločio jungiamoji gatvė“, – dėstė jis.

Nors valdžios atstovai sako, kad vykdomi intensyvūs darbai, poilsio dienomis nematyti nė vieno darbininko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)