Rugsėjis buvo trečias nuosmukio mėnuo, kurį įtakojo nuo liepos 1 d. įsigalioję PVM įstatymo pakeitimai. Tačiau spalį prekyba naujais automobiliais turėtų atsigauti, o ketvirtas ketvirtis tradiciškai turėtų būti sėkmingas automobilių pardavėjams.

Imant pagal paskirtį, 2002 m. rugsėjį Lietuvoje parduoti 468 asmeniniai automobiliai ir 120 komercinių mašinų. 2002 m. rugsėjį lyderio pozicijose atsidūrė "Mazda" - 68 automobiliai, antroje vietoje liko "Renaut" (60), o treti - "Peugeot" (52). Tačiau pagal bendrus 1-9 mėn. ir toliau pirmauja "Renault" (871).

Rugsėjo mėn. tarp asmeninių automobilių ryškiai pirmavo naujoji "Mazda 6" - 63 vnt, antras - "Citroen Xsara" (27), o trečias - "Renault Laguna" (18). Tarp komercinių mašinų jau trečią mėnesį iš eilės pirmavo "GAZ Gazele/Sobol" - 30 vnt., antras - "Renault Master" (17).

Š.m. rugsėjį Lietuvoje parduota mažiau lengvųjų automobilių nei Latvijoje (711 vnt.) ir Estijoje (1'291). Tačiau pagal rezultatus nuo metų pradžios mes vis dar lenkiam Latviją, bet smarkiai atsiliekam nuo Estijos. Š.m. rugsėjį naujų sunkvežimių rinka išaugo net 65%, lyginant su praeitų metų atitinkamu mėnesiu. Iš viso buvo parduoti 223 sunkieji automobiliai. Daugiau kaip pusė viso parduotų sunkvežimių kiekio - automobiliai, pristatyti biudžetinėms organizacijoms. Tačiau rezultatai nuo metų pradžios (698) vis dar prastesni už atitinkamą praeitų metų laikotarpį (749).

Rugsėjį tarp sunkvežimių markių pirmavo "Mercedes-Benz" (net 121 vnt.). Lietuvoje sunkvežimių buvo parduota daugiau nei Latvijoje (49 vnt.) ir Estijoje (50).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją