Kaip „Žinių radijui“ sakė taksi paslaugų teikėjų asociacijos vadovas Ričardas Kriukovas, dalis taksistų jau esą turi tokius taksometrus, tačiau nė vienas jų nėra sertifikuotas. Pasak R. Kriukovo, sertifikuotų taksometrų tiesiog nėra Lietuvos rinkoje:

„Šiai dienai visi spausdintuvai yra nesertifikuoti. Čia lygiai taip pat galiu kažkur namie susikonstruoti kažką – tiek pat teisinės galios“, - sakė R. Kriukovas.

Tuo metu Vilniaus miesto Ūkio ir transporto departamento Miesto transporto skyriaus vyr. specialistas Kastytis Lubys tikina, kad įteisinti tinkamus taksometrus nėra problema, o taksistų nenore įsidiegti naujus įrenginius įžiūri kitokius motyvus.

„Jie labai nesuinteresuoti, kad būtų griežtas taksometras, griežta apskaita su duomenų nuėmimu, su greitu spausdinimu ir kasos žurnalais, labai bijo ir įmonės, kad reikės pildyti kasos žurnalus, dėti dienos, mėnesio ataskaitas. Daugiau įvardinčiau kaip nenorą, o ne kaip labai rimtą priežastį taip nedaryti“, - teigė R. Kriukovas.

Kada galėtų įsigalioti pakeitimai, sostinės savivaldybė kol kas neprognozuoja. Spėjama, kad pagrindiniai sprendimai bus priimami rudenį.