Pavežėjimo paslaugų platforma „Bolt“ pastaruoju metu fiksuoja kone rekordines savaites, tad galima sakyti, užsakymai grįžo į priešpandeminį lygį.

„Padidėjimas yra milžiniškas. Dar šiek tiek trūksta iki rekordinių savaičių, tarkime, kurios buvo 2019 metų gruodį, kai yra pats pelningiausias metas“, – sako „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius.

Kita pavežėjimo paslaugas teikianti bendrovė gegužę fiksavo 50 proc. užsakymų augimą. „eTaksi“ rinkodaros vadovė Eglė Norkaitienė pažymi, kad dar ne visi vairuotojai spėjo grįžti į darbus, todėl jaučiamas jų trūkumas.

„Gegužės mėnesį, lyginant su ankstesniais laikotarpiais, stebėjome šuolį jau apie 50 procentų. Tai tikrai jis buvo gana staigus, ir natūralu, kad vairuotojai tiesiog nespėjo grįžti dar į darbus, taip pat laukiame naujų vairuotojų“, – sako ji.

Jau kurį laiką pavežėjimo paslaugomis besinaudojantys gyventojai piktinasi išaugusiomis kainomis. Jei anksčiau trijų kilometrų kelionė kainavo daugiau kaip tris eurus, dabar tenka pakloti dvigubai daugiau.

Patys pavežėjai sako, kad kainos dinaminės, todėl priklauso nuo realiu laiku esančios paklausos ir vairuotojų skaičiaus.

O augant kainoms, esą kyla ir vairuotojų atlyginimai.

„Vairuotojams atlygis padidėjo 2 ir 3, o galbūt kai kam ir 4 kartus. Tiesiog dėl didelio užsakymų skaičiaus vairuotojai neturi kada stovėti – užsakymai tiesiog krenta“, – pasakoja E. Norkaitienė.

„Pajamos yra išaugusios karantino laikotarpiu per pusę. Galima sakyti, kad kiekvieną savaitę šiek tiek auga“, – priduria „Bolt“ vadovas.

Keleivių vežimo įmonių atstovai pataria žmonėms keliones planuoti iš anksto, o spūsčių metu nusiteikti sumokėti daugiau.

„Anksčiau, žinokite, didžiausia paklausa būdavo vakarais, tai dabar panaši paklausa yra beveik visą dieną. Tai tikrai yra, sakau, labai staigus padidėjimas, ir visos valandos yra pikinės“, – pažymi „eTaksi“ rinkodaros vadovė.

Keleivių vežimo įmonės įspėja – rudenį šių paslaugų poreikis tikėtina išaugs dėl šaltėjančių orų, todėl kainos taip pat gali kisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)