Neringos meras Darius Jasaitis sako, kad jei kas nors iš trumpam atvykti norinčiųjų persikels per marias, Alksnynės poste turės sukti atgal į Klaipėdą.

„Smiltynės perkėla“ jau apribojo pėsčių keleivių galimybę lengvai pasiekti Smiltynę. Visgi automobilių srautų perkėlimo mažinti neketina, mat kone kasdien juda tiek gyventojai, tiek Jūrų muziejaus darbuotojai, kurie negali gyvūnų palikti be priežiūros ir pašaro.

„Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Mindaugas Čiakas atvirauja, kad keltai dirbs visu pajėgumu, o jei reikės, bus pasitelktas ir budintis keltas. Visgi kelionė į Neringos savivaldybę tikrai nebus sklandi tiems, kurie tikisi atvykti tik šventėms.

„Uždarome Senąją perkėlą dėl pavienių gyventojų judėjimo, o Naujoji perkėla dirbs net ir didesniu pajėgumu. Perkelsime visus. Policijos darbas – kontroliuoti važiuojančius, o mes su policija bendradarbiaujame. Sprendimą dirbti didesniu pajėgumu priėmėme, nes turime patirties nuo pavasario, kai buvo pikas. Žmonės negirdi perspėjimų nesibūriuoti, likti namuose. Tą parodė ir paskutiniai perspėjimai dėl prekybos centrų. Tad jei jau nori patekti į kitą marių pusę, Naujoje perkėloje lengviau išlaikyti saugų atstumą. Skatiname gyventojus keltis tik automobiliais ir, kol keliasi, likti savo uždaroje erdvėje“, – paaiškino M. Čiakas.

Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius sako, kad jei žmonės nebus sąmoningi, gali vieni kitiems padaryti „meškos paslaugą“ – jei susirgs bent vieno kelto įgulos narys, dirbti neleidžiama visai įgulai. Toks atvejis praktikoje jau yra buvęs. Anot M. Čiako, susirgus vienam kapitonui, teko karantinuotis visai įgulai, tad iš dvylikos keltų vienas negalėjo kelti žmonių. Jei bus piktybinių keleivių, kurie platina virusą, sumažėjus keltų, patys žmonės turės ilgiau laukti, kada pateks į kitą krantą.

„Reikia pabrėžti, kad nenorime skatinti gyventojų judėjimo. Pasirūpinome, kad keltai būtų didesni, bus ir budintis keltas, bet tikimės, kad žmonės bus sąmoningi ir tikrai be reikalo nejudės“, – sako M. Čiakas.

Neringos meras teigia, kad poilsiautojų Neringa paprastai labai laukia, tačiau Vyriausybės nutarimų laikysis be jokių išimčių, tad jei kas nors ir sumanys dienai ar porai paviešėti, tokios galimybės neturės – nuo Alksnynės kontrolės posto teks apsisukti.

„Labai laukiame ir mylime turistus, tačiau dabar trumpam atvykę tikrai nebus įleidžiami. Policijos pareigūnai budės ir tikrins atvykstančius. Net jei pateks kas sumelavęs, čia žmonės vieni kitus pažįsta, tai greitai viskas išaiškės. Pas mus žmonės galės atvykti, kaip ir kitur Lietuvoje, tik pagal Vyriausybės nutarimo išimtis. Turime čia ilgalaikės nuomos sutarčių ir dirbančių žmonių, jie čia gyvena ne po vienus metus. O trumpam į viešbučius norintys atvykti įleisti nebus“, – neslepia Neringos meras.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė antrina, kad Neringoje jau numatytas vienas postas. Kol kas prie perkėlos nuolatinis policijos budėjimo postas nenumatytas, tačiau jei reikės, policijos pareigūnai gali ir čia bet kada patikrinti besiruošiančius vykti į keltą.

„Klaipėdoje yra išdėstyti postai. Smiltynėje postas iš Klaipėdos pusės nenumatytas, tačiau jei bus žmonių srautų ir jei atsiras poreikis – reguliuosime“, – sako A. Grauslienė.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, vadovaudamiesi Vyriausybės nurodymais, judėjimo kontrolę apskrities keliuose vykdys nuo gruodžio 18 d. (penktadienio), 13 val., iki gruodžio 20 d. (sekmadienio), 21 val., taip pat nuo gruodžio 23 d., 13 val., iki 27 d., 21 val., bei nuo gruodžio 31 d., 13 val., iki sausio 3 d., 21 val.
Kitomis dienomis, pradedant gruodžio 16-ąja, policijos pareigūnai bet kuriuo metu atvyks į apskrities keliuose esančius postus bei patikrins asmenų būtinybę vykti į vieną ar kitą apskrities savivaldybę.

Dalis įvažiavimų į apskrities miestus bus užtverti techninėmis priemonėmis, taip pat pastatyti įvažiuoti draudžiantys kelio ženklai. Kiekviename poste dirbs mažiausiai du pareigūnai.

Esant būtinybei įvažiuoti į Klaipėdą leidžiama:

  • Per Liepojos g. (Kalotės kryptis), Medelyno g.–Šilojų g.;
  • Per Girulius;
  • Per Pajūrio g. (Tauralaukis);
  • Per Liepų g.;
  • Per Tilžės g.;
  • Per Vilniaus plentą;
  • Per Rimkus (Rimkų g.–Lanko g. sankryža).


Įvažiuoti draudžiama:

  • Į Kairių gatvę iš žvyruotų keliukų;
  • Klemiškės gatve nuo Palangos plento;
  • Iš Žaliojo slėnio į Vėjo g. (Tauralaukis);
  • Per LEZ teritoriją, esančią Švepelių g., vedančią į Rimkų g.


Kilus klausimams, piliečiai bet kada gali skambinti policijos informacijos telefonu 8700 60000: darbo dienomis – nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro, savaitgaliais ir švenčių dienomis – nuo 8 val. ryto iki 17 val. vakaro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)