„Adria Airways“ Kranio teismui pirmadienį pateikė prašymą pradėti bankroto procedūrą“, – pranešė bendrovė ir paaiškino, jog šios priemonės buvo imtasi dėl „likvidumo trūkumo“.

Teismas prašymą apsvarstys per tris dienas.

Tuo tarpu Slovėnijos civilinės aviacijos administracija pranešė, jog „Adria Airways“ licencija buvo panaikinta, o visi jos skrydžiai – sustabdyti.

Administracija praėjusią savaitę bendrovei liepė per savaitę pateikti finansinio restruktūrizavimo planą, jeigu ji nori išsaugoti savo licenciją.

Savo ruožtu oro bendrovė dėl likvidumo problemų praėjusią savaitę pradėjo atšaukinėti skrydžius ir dėl to nukentėjo daugiau kaip 10 tūkst. keleivių.

Slovėnijos vyriausybė pirmadienį atsisakė gelbėti oro bendrovę ir pareiškė, jog „Adria“ finansinė padėtis yra prastesnė negu manyta, tad bankrotas yra vienintelė bendrovei likusi galimybė.

Tačiau vyriausybė neatmetė galimybės įkurti naują valstybės valdomą oro bendrovę, kuri perimtų kai kuriuos iš „Adria“ aptarnautų maršrutų.

Slovėnijos valstybė finansinių sunkumų slegiamą oro vežėją 2016 metais pardavė Vokietijos investiciniam fondui 4K. Prieš tai vyriausybė oro bendrovei skyrė daugiau kaip 50 mln. eurų.

Tačiau naujasis savininkas oro bendrovei, kuri vykdo regioninius skrydžius tarp Vakarų Balkanų ir kitų Europos dalių ir turi apie 500 darbuotojų, nepadėjo atsikratyti nuostolių.