Siekta nustatyti saugos diržų dėvėjimo, įspėjamųjų signalų rodymo, naudojimosi mobiliojo ryšio telefonu ir kitus KET pažeidimus.

Priemonės metu per keletą valandų užfiksuota daugiau, nei 15 vairuotojų, nerodžiusių įspėjamojo posūkio signalo, kuomet suko į dešinę. Pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 1 d., šis pažeidimas užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų. Taip pat gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 1 iki 3 mėnesių.

Nustatytas ir dar vienas vairuotojas, kuris, sukdamas į dešinę, nepasirinko tinkamos eismo juostos. Už šį Kelių eismo taisyklių pažeidimą vairuotojui buvo skirtas įspėjimas. Taip pat pastebėti dviratininkai, kurie per perėją keliavo nenulipę nuo dviračio.

Pažeidimai fiksuoti policijos automobilyje įrengtomis kameromis.

Ši vieta reidui pasirinkta, nes vairuotojai neretai pažeidžia taisykles: važiuodami Nuokalnės gatve ir sukdami link viaduko, bando pasukti į dešinę iš trečios ar antros juostos, o ne pirmos, kaip reikalauja KET; taip pat jie linkę išvis nerodyti posūkio.

Kauno kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vyr. patrulis Rimvydas Kiškis pastebėjo ir džiuginančių tendencijų: „Pastaraisiais metais sumažėjo dešinio posūkio nerodančių vairuotojų, beje, jei už tai prasižengiama pirmąkart – skiriama 15 eurų bauda.

Taip pat pastebima, kad žmonės tampa sąmoningesni ir segasi saugos diržus, nesisegančių kiek padaugėja tik šiltuoju metų laiku. Tačiau dar ne visi gale sėdintys keleiviai segasi saugos diržus, nors tai privaloma ir baudžiami patys keleiviai; o vairuotojas atsako tik už nepilnamečius asmenis, kurie jo vairuojamoje transporto priemonėje nesegi diržo. Bauda už važiavimą be diržo – 30-50 eurų (jei už tai prasikalstama pirmąkart – taikoma minimali 15 eurų bauda)“, – aiškino R. Kiškis.

Keleivius vežantiems asmenims (autobusams, mikroautobusams, taksi) taikomos griežtesnės nuobaudos: 417 str. 1 dalis nurodo, kad kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymas ar kitas Kelių eismo taisyklių pažeidimas (signalų nerodymas, kelio ženklinimo nesilaikymas, žmonių vežimo taisyklių pažeidimas) užtraukia 30-90 eurų baudą arba teisių atėmimą 2-4 mėnesiams.

Pareigūnas prisiminė neseną atvejį, kai sustabdytas darbininkus vežęs autobusiukas, kur niekas nesegėjo saugos diržų, visiems iškart išrašytos baudos.

Daugiau skaitykite - čia.