Jis sakė esąs už skatinamąsias priemones - kad žmonės būtų skatinami važinėti mažiau taršiais automobiliais ir kad neapsimokėtų taršius automobilius įvežti į Lietuvą.

„Pabrėžiu, kad nekalbame apie dabar Lietuvos gyventojų turimus automobilius, nes jeigu dabar tokiems automobiliams įvestume mokestį, dalį visuomenės tiesiog paliktume „už borto“, - sakė S. Skvernelis.

Anot jo, jau sausio mėnesį Vyriausybė planuoja grįžti prie skatinamųjų priemonių automobilių savininkams svarstymo - jeigu senas automobilis bus priduodamas į sąvartyną, utilizuojamas, pateikus pažymą bus galima tikėtis paramos iš valstybės įsigyjant kitą mašiną.

„Dar nesame paskaičiavę, kiek šimtų eurų galėtume išmokėti į sąvartyną mašiną pridavusiam žmogui, kuris įsigytų kitą, nebūtinai naują, bet mažiau taršų automobilį“, - sakė S. Skvernelis.

Kalbėdamas apie nekilnojamojo turto mokestį, S. Skvernelis teigė, kad siūlymus apmokestinti antrą būstą Vyriausybė jau buvo pateikusi, tačiau nesulaukė pritarimo Seime. „Ar kitąmet bus įvestas nekilnojamojo turo mokestis, priklausys nuo to, ar sulauksime palaikymo Seime“, - pažymėjo jis.

Anot ministro pirmininko, prieš apmokestinant antrąjį būstą, bus ieškoma skatinančių alternatyvų, kurios palengvintų turimo būsto išlaikymą - kad žmonės galėtų pasikeisti katilus, pečius, įsirengti saulės energijos jėgaines.

„Tik tai įgyvendinę galėsime kalbėti apie nekilnojamojo turto apmokestinimą. Aš esu už skatinamąsias priemones“, - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (313)