Susitikime dalyvavo „Ryanair“ vykdantysis direktorius Nealas McMahonas, bendrovės technikos direktorius Richardas Lewisas ir „Ryanair“ valdomų bendrovių Lietuvoje UAB „FRC LT“ ir UAB „Kaunas Aircraft Maintenance Services“ direktorius Karolis Čepukas. Kompanijos atstovų teigimu, nepaisant sunkių pandeminių metų, Lietuvoje kompanija mato didelio augimo ir plėtros galimybes, vertina orlaivių aptarnavimo centre Kaune dirbančių inžinierių kvalifikaciją.

„Aviacija kuria aukštą pridėtinę vertę ir gerai apmokamas darbo vietas. Šiuo metu dirbame ties šalies aviacijos strategija, kuri apims ne tik skrydžių kryptis, tačiau ir reikiamos infrastruktūros išvystymo bei investicijų pritraukimo klausimus. Investuotojų pritraukimas bei jų veiklos plėtra sudaro sąlygas gerai apmokamų, aukštos pridėtinės vertės darbo vietų kūrimui. Tiek Kauno orlaivių aptarnavimo centras, tiek oro uostas ir miestas turi puikiais plėtros ir augimo perspektyvas. Tai siejame su projekto „Rail Baltica“ įgyvendinimu ir ypač plėtojant krovininių orlaivių aptarnavimo paslaugas“, – susitikime sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Iki 2026 m. nutiesus „Rail Baltica“, jos vėžė nuo Vilniaus bus nutiesta į Kauną, pasieks Kauno oro uostą ir toliau eis iki Varšuvos ir Rygos. Šis projektas, pasak ministro, pakeis situaciją regione iš esmės ir Kaunui atvers dideles plėtros galimybes.

Siekiama, kad Kauno oro uostas toliau plėstųsi kaip vienas didžiausių orlaivių techninio aptarnavimo ir krovinių gabenimo orlaiviais aptarnavimo centrų regione.

„Ryanair“ 2010 m. Kaune atidarė savo bazę, o po dviejų metų čia pradėjo vykdyti ir orlaivių techninio aptarnavimo (angl. Maintenance, Repair and Overhaul, MRO) veiklą – įsteigė bendrovę „Kaunas Aircraft Maintenance Services“ (KAMS). Įmonė aptarnauja Boeing 737-800 orlaivius. Per devynerius metus KAMS išaugo ir joje dirba daugiau nei 200 aviacijos inžinerijos srities specialistų.

Šiuo metu Airijos oro linijų bendrovė „Ryanair“ vykdo skrydžius iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)