Vis dėlto toje pačioje sistemoje galime rasti, jog skrydžiai šia kryptimi bus atnaujinti po beveik septynių mėnesių pertraukos, 2023 metų kovo 27 d.

Apie šiuos pokyčius Delfi informavo skaitytojas Saulius.

„Kadangi viešai prieinamos informacijos neradau, todėl noriu jūsų pasiteirauti dėl skrydžių iš Vilniaus į Norvegiją (Oslo Sandefjord Torp oro uostą).

Turėtus skrydžius spalio mėn. pabaigoje skrydžių bendrovė atšaukė, o nuo lapkričio mėn. visai neliko skrydžių nei iš Lietuvos, nei atgal. Artimiausias skrydis minėtu maršrutu – tik kovo mėn. pabaigoje.

Galbūt galėsite pateikti išsamesnį atsakymą, kas gi vyksta”, – atkreipė dėmesį jis.

Apie tai savo tinklaraštyje „Aviacinis rokenrolas“ rašė ir aviacijos ekspertas Simonas Bartkus.

„Atėnai, Stokholmas, Bilundas, Nica, Belfastas buvo nepabaiga. „Wizz Air“ žiemai nukalė dar vieną maršrutą – vieno aukščiausių savo dažnių maršrutų į Oslą. Negrįš anksčiau nei kitą vasarą.

Iš Vilniaus Oslą rugsėjo pradžioje nuėmė ir „airBaltic“. Iš Vilniaus į Oslą vis dar skraido „Ryanair“ ir „Norwegian“, – sako jis.

Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas Delfi negalėjo patvirtinti šios informacijos ir patarė ją pasitikrinti oro uostų svetainėje. Tačiau čia informacija dar nėra atnaujinta ir tarp „Wizz air“ krypčių iš Vilniaus vis dar yra Oslas.

„Gali būti, kad oro bendrovė laikinai sustabdo kryptį žiemos sezonui. Bet tuo pačiu ją dengia kita oro bendrovė.

Tai yra pačios oro bendrovės sprendimas, dažnu atveju tai susiję su žiemos sezonu. Kai kuriais atvejais – paklausa žemesnė arba paklausa kitai oro bendrovei ir kitos oro bendrovės kainoms didesnė, tada bendrovė nusprendžia įdarbinti lėktuvus kita kryptimi.

Analogiškai yra tam tikrų trūkumų logistikos grandinėje, galbūt oro bendrovei patogiau naudoti orlaivį kitame maršrute. Dažniausiai šiuo laiku sprendimai priimami dėl sezoniškumo ir tam tikrais laikotarpiais sumažėjusio srauto. Tada tas skrydis planuojamas jau tik nuo pavasario“, – galimas priežastis pakomentavo T. Vasiliauskas.

Pailgės kelionės iki kitų oro uostų

Akivaizdu, jog keleiviams teks rinktis kitus Norvegijos oro uostus. „Wizz Air“ ir toliau iš Kauno skraidys į Stavangerį (beveik 440 km iki Oslo), Olesiundą (560 km iki Oslo) bei Bergeną (460 km iki Oslo).

„Norwegian“ oro linijos iš Vilniaus skrydžius vykdo i Olesiundo, Gardermoen (55km iki Oslo), Bergeno oro uostus, taip pat bendrovės tinklalapyje galima užsakyti jungiamuosius skrydžius.
„Ryanair“ kasdien iš Vilniaus skraidina į pagrindinį Norvegijos oro uostą Gardemoen (vadinamą Oslo oro uostu).

Skrydžius taip pat stabdys ir į vieną Anglijos oro uostą

Portalas „MadeinVilnius“ primena, jog „Wizz Air“ jau atnaujino skrydžių kalendorių ir iš Vilniaus taip pat neskraidys į Donkasterio oro uostą (Jungtinė Karalystė).

Bilietus į skrydžius dar galima įsigyti iki spalio pabaigos. Skrydžių po spalio 31-osios iš šio oro uosto „Wizz Air“ nebevykdys. Dėl oro uosto bankroto savo skrydžius turės nutraukti ir kitos oro bendrovės. Priminsime, jog ši kryptis buvo atidaryta 2011-aisiais metais ir buvo gan populiari kryptis tarp emigrantų iš Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją