Klaipėdos miesto plėtros agentūra „Klaipėda ID“ surengė apklausą, ar tiesioginis skrydis domina lietuvius ir kiek jie už tai mokėtų.

„Apklausos metu žmonės teigia, kad norėtų skrydžių, tačiau kai kalba pasisuka apie pinigus, paaiškėja, kad apklaustieji tam galėtų skirti ne daugiau, nei 50 eurų. Šiuo metu viena kompanija galėtų vykdyti skrydžius Vilnius-Palanga, tačiau bilietai kainuotų apie 115 eurų, neturint subsidijavimo. Pavyzdys yra Estija, kur skrydžiai vykdomi į salas, o dalį kainos dengia Talino savivaldybė. Kalbamės dėl to ir su savivaldybėmis. Bankai apie lėšas skrydžių organizavimui tai pat kalba itin nenoriai, tad ieškome Apklausos metu žmonės teigiabūdų, kaip tai įgyvendinti“, – DELFI sakė „Klaipėda ID“ vadovas Simas Simanauskas.

Dabartinė pasiūla tikrai vargu ar privilios daug žmonių, mat pasidomėjus, ką šiuo metu siūlo aviacijos kompanijos, paaiškėja, jog už ne patį brangiausią bilietą galime pakloti per 100 eurų. Tačiau, tai - ne vienintelė staigmena. Pavyzdžiui, jei pasirinksite 134 eurus kainuojantį Vilnius - Palanga aviakompanijos „AirBaltic“ siūlomą bilietą, pirma teks keliauti per Rygos oro uostą, kur po 2.25 val. persėsite į kitą lėktuvą ir vėl grįšite į Lietuvą.

Išvykę iš Vilniaus 11.35 val. Palangą pasieksite tik 14.45 val. Nors kelionė automobiliu laiko ir nesutaupys, vargu ar paskaičiavus kuro sąnaudų ir bilieto kainos santykį, skrydis pasirodys patrauklus.

Kompanija „Belavia“ siūlo už panašią kainą keliauti dar ilgiau ir aplankyti Minską. Tiesa, jei jau susigundysite tokiu skrydžiu, turėsite laiko apžiūrėti miestą, mat pakilę Vilniuje 18.40 val. vakaro, Minską pasieksite 19.15 val. Skrydis į Palangą numatytas tik kitos dienos rytą 8.10 val., o Palangoje lėktuvas leidžiasi 9.20 val. Tokia pramoga, kainuojanti apie 150 eurų į vieną pusę, taip pat neatperka kelionės automobiliu ar kita transporto priemone.

Artimiausiu metu brangiausias siūlomas skrydis į vieną pusę Vilnius-Palanga yra kompanijos „Ryanair“ pasiūlymų sąraše: 680 eurų, plius dar 20 eurų mokestis vienam asmeniui. Kol iš Vilniaus pasieksite Palangą, teks paviešėti Londone (išskridus iš Vilniaus 22.40 val.).

Nusileidus Londone 23.30 val., visa naktis ir dalis dienos priklauso jums. Skrydis iš Londono į Palangą numatomas tik kitos dienos popietę – 16.10 val. Kelionė atgal į Lietuvą trunka 2.35 val., tad kurortą pasieksite beveik po paros nuo skrydžio pradžios – 20.45 val.

Bilietus skrydžiams į abi puses artimiausiomis datomis pigiausiai siūlo „AirBaltic“, kompanijai sumokėsite kiek daugiau, nei 248 eurus. Tiesioginių skrydžių už tokią kainą bilietų pardavėjų puslapiuose taip pat nesiūloma.

Kelionėms Palanga-Vilnius galima rasti ir apie 70 eurų kainuojančių bilietų, tokius siūlo „AirBaltic“ kompanija, tačiau vėlgi, teks persėsti ir pasisvečiuoti kitose šalyse.

Sumokėjus „SAS“ kompanijai kone 200 eurų, skrydžiai Palanga-Vilnius laukia dar įdomesni. 14.30 val. pakilę iš Palangos, po valandos leisitės Kopenhagoje. Tuomet apžiūrėti miestą laiko į valias, mat iš Kopenhagos kelionė numatyta tik kitą dieną, po kone 18-kos valandų pertraukos.

Ir tai - ne vienintelis persėdimas. Kitos dienos 8 val. ryto išskridęs iš Kopenhagos lėktuvas leisis Stokholme apie 9 val. Iš čia lėktuvas kyla 13.40 val. ir Lietuvos sostinėje leidžiasi 16.05 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)