„Visi estakados įrengimo darbai vyksta pagal planą ir turi būti baigti iki gegužės 15 d.“, - Eltai sakė E. Tamariūnas.

Pabaigus estakadą dar vyks sankasos stiprinimo darbai, juos iki metų pabaigos Šilutė-Rusnė ruože nuo 2,425 iki 5,820 km už beveik 6,3 mln. eurų atliks tiltų statybos bendrovė „Tilsta“.

Tarptautiniame atvirame konkurse dėl kelio sankasos stiprinimo darbų atlikimo dalyvavo trys tiekėjai - „Autokausta“, „Kauno tiltai“ ir tiltų statybos bendrovė „Tilsta“.

Pasak LAKD, pasiūlymai buvo vertinti pagal ekonominį naudingumą, kai atrenkamas geriausias pasiūlymas, atsižvelgiant į kainos ir kokybės kriterijų santykį. Šiame pirkime kokybiniai kriterijai buvo: darbų atlikimo terminas mėnesiais nuo pirkimo sutarties įsigaliojimo, papildoma statinio garantinio termino trukmė metais, valandinis atlyginimas pirkimo sutartį vykdantiems darbuotojams ir kaina.

Pirkimas buvo paskelbtas dėl žemės sankasos stiprinimo darbų po to, kai paaiškėjo durpių kiekis po rekonstruojamu kelio Nr. 206 Šilutė-Rusnė ruožu nuo 2,425 iki 5,820 km. Be estakados statybos, dar rekonstruojamas 5 kilometrų ilgio kelio ruožas, kuriame bus įrengta nauja dangos konstrukcija, nutiestas 4,5 km ilgio pėsčiųjų ir dviračių takas.

Vienintelis kelias, vedantis į Rusnę, yra kelias Nr. 206 Šilutė-Rusnė. Kasmet potvynio užliejamas kelias sutrikdo susisiekimą, o perkėlimai per užliejamą kelio ruožą valstybės biudžetui kasmet kainuoja apie 250 tūkst. eurų. Rusnės estakados statybos ir kelio sutvirtinimo darbai finansuojami Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)