Alkotesteriniai užraktai, kaip ir Lietuvos policijos naudojami alkotesteriai, visus parametrus įrašo į prietaiso atmintį, tačiau naujųjų alkotesterinių užraktų duomenų bazėje įrašomi ne tik rodmenys, bet ir bet koks bandymas apgauti arba „apeiti“ sistemą (papūtus per suspausto oro balionėlį, atjungus akumuliatorių ar nukirpus alkotesterio laidą ir kt.).

Šiuos duomenis SMS žinute gali gauti darbdavys arba kiti prižiūrintys asmenys.

Alkotesterinis užraktas tinkamas daugumai transporto priemonių, net turinčioms naujos kartos elektronines sistemas.

„Netyla diskusijos apie neblaivių žmonių sukeltas avarijas, per jas žuvusius ir sužeistuosius. Išgėrę žmonės paprastai elgiasi priešingai, negu deklaravo būdami blaivūs. Kuo žmogus girtesnis, tuo mažiau jam rūpi baudos, mašinos atėmimas, teisių konfiskavimas, net kitų žmonių gyvybė. Tuomet vienintelis būdas sustabdyti jį nuo vairavimo – fiziškai neleisti užvesti automobilio“,  teigia UAB „Alkotesteris“ direktorius Marius Anusauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją