„Pirmą kartą jau šimtą metų skaičiuojančio oro uosto istorijoje viršijome trijų milijonų keleivių skaičių – tiek, kiek turime gyventojų visoje šalyje. Labai smagu matyti tokį aktyvaus mūsų darbo su oro linijomis rezultatą, tačiau sustoti neplanuojame – kitąmet siūlysime dar daugiau krypčių iš sostinės, tad tikimės sulaukti ir dar daugiau keleivių“, – sakė Lietuvos oro uostų Komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė.

Šiemet per sausio-lapkričio mėnesius Vilniuje aptarnauti 3 097 393 keleiviai. Lapkritį per vieną dieną oro uoste vidutiniškai apsilankydavo daugiau nei 8 tūkstančiai į sostinę atvykstančių ar iš jos išvykstančių žmonių. Keleivių srautas per metus išaugo 13 proc. Stebint stabilaus jo augimo tendenciją, galima prognozuoti, jog gruodžio pabaigoje iš viso Vilniaus oro uoste bus aptarnauta 3,3 mln. keleivių, teigiama pranešime spaudai.

Šiuo metu iš Vilniaus reguliarius skrydžius vykdo 17 oro bendrovių, jos skraidina 55 kryptimis. Skrydžių žemėlapis šiemet pasipildė naujomis kryptimis – pradėti skrydžiai į Glazgą, Memingeną (vakarinį Miuncheną), Berlyną, Bilundą, Sankt Peterburgą, taip pat pagerėjo susisiekimas su Briuseliu, Paryžiumi, Stokholmu, Oslu, Kijevu.

2016-aisias iš Lietuvos sostinės oro uosto bus galima tiesiogiai pasiekti Šveicarijos miestą Ciūrichą, pagerės susisiekimas su lietuvių pamėgta Barselona.