Parlamentarai ketvirtadienį nutarė tai numatančio nutarimo projekto nesvarstyti: už balsavo 19, prieš - 34, o susilaikė 37 Seimo nariai.

Socialdemokratė Orinta Leiputė aiškino, kad aerodromas tampa vis labiau prieinamas ir atviras visuomenei, o pakeitus statusą, būtų apribota jo aviacinė veikla.

Ekonomikos komiteto narė Birutė Vėsaitė mitu pavadino kalbas, kad „verslo grupės nori aerodromo teritorijos žemes išdalinti atskirais sklypais ir paversti nuosavų namų kvartalais“.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas BNS birželį tvirtino, kad iniciatyva perduoti aerodromą kariuomenei yra perteklinė. Anot ministro, šis oro uostas nėra prioritetas, nors kartais čia nusileidžia sąjungininkai.

Istorinis S.Dariaus ir S.Girėno aerodromas liepą minėjo savo šimtmetį, jis įtrauktas į strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įrenginių sąrašą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)