Po pateikimo „už“ balsavo 46 Seimo nariai, susilaikė – 11 parlamentarų.

„Pagal planą „Geležinkelių paslaugų pritaikymas pagal universalaus dizaino principus“, kaip būtina priemonė, numatoma per 5 metus skirti virš 218 mln. eurų, bet ties tuo neapsistojame. „Lietuvos geležinkeliai“ yra įpareigoti pagal papildomas priemones skirti dar apie 50 mln. eurų. Numatoma skirti apie 16 mln. eurų kitoms priemonėms. Iš viso numatyta skirti apie 300 mln. eurų“, – Seime pristatymas siūlymą sakė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Pasak jo, yra pasirašyta trišalė sutartis tarp Susisiekimo ministerijos, „Lietuvos geležinkelių“ ir Neįgaliųjų asociacijos, pagal kurią įsipareigojama kiekvienais metais vykdyti monitoringą ir detalizuoti darbus.

„Įsipareigojimai aiškūs, bet mums reikia pritarti tam, kad „Lietuvos geležinkeliai“ galėtų tai atlikti – tai reiškia, dar penkeriems metams (pratęsti terminą – ELTA“, – sakė ministras.

Susisiekimo ministerija teigia, kad dėl Lietuvos socialinių ir demografinių skirtumų geležinkelių stotys ir stotelės skiriasi pagal savo dydį ir keleivių srautus, todėl tiek finansiškai, tiek techniškai sudėtinga visose stotyse ir stotelėse vienu metu rasti ir įrengti vietas, kuriose neįgalūs ir ribotos judėsenos asmenys gali pranešti apie savo atvykimą į geležinkelio stotį ir, prireikus, paprašyti pagalbos.

Dabartinis „Lietuvos geležinkelių“ traukinių pritaikymo neįgaliesiems terminas yra 2019 metų gruodžio 2 diena.

Šiuo metu Lietuvoje yra daugiau kaip 100 traukinių stočių ir stotelių, daugumos jų infrastruktūrą (peronus) reikia pritaikyti reglamento reikalavimams.

Toliau šis siūlymas bus svarstomas komitetuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)