Komitetas neabejodamas, kad Seimui būtina dalyvauti projekto „Rail Baltica“ įgyvendinimo procese, nuosekliai vykdo projekto „Rail Baltica“ parlamentinę kontrolę nuo pat projekto įgyvendinimo pradžios ir remia Vyriausybės siekį įgyvendinti šį projektą visa apimtimi.

Išklausę už projekto įgyvendinimą atsakingų institucijų ir jų partnerių pateiktą informaciją, komiteto nariai nusprendė pritarti darbo grupės, kuri vykdo projekto „Rail Baltica“ įgyvendinimo parlamentinę kontrolę, veiklai.

Komiteto nariai siūlo ją tęsti iki Seimo rudens sesijos pabaigos ir, siekiant užtikrinti parlamentinės kontrolės nepertraukiamą priežiūrą, ragina naują darbo grupę formuoti ir po rinkimų išrinktame naujos kadencijos Seime.

Dar pernai Seimo Europos reikalų komitetas priėmė sprendimą, kuriuo parėmė Vyriausybės siekį sudaryti Baltijos valstybių tarpvyriausybinį susitarimą dėl projekto „Rail Baltica“ plėtros, laikantis aiškios principinės nuostatos, kad reikalingi kitų projekto partnerių – Latvijos ir Estijos ne tik politiniai, bet ir teisiniai įsipareigojimai, taip pat reikalinga stiprinti bendradarbiavimą su Lenkija ir Suomija siekiant sukurti geopolitiniu ir ekonominiu požiūriu bendrą Europos geležinkelių transporto erdvę.

Seimo komitetas yra pasiūlęs Vyriausybei parengti nacionalinę Lietuvos poziciją dėl tarpvyriausybinio susitarimo dėl projekto „Rail Baltica“ plėtros, numatant poreikį priimti specialųjį įstatymą, kurio pagrindu galėtų būti įgyvendinamas projektas „Rail Baltica“ Lietuvos teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)