Seimas kartu apsispręs dėl mokesčio įsigaliojimo datos: iniciatoriai nori, kad jis būtų mokamas nuo sausio, o „valstietė“ Agnė Širinskienė siūlo nuo balandžio.

Mokestis būtų mokamas kiekvieną kartą įregistruojant ar perregistruojant automobilį. Jis svyruotų nuo 13,5 iki 540 eurų, priklausomai nuo automobilio rūšies ir nuo anglies dioksido (CO2) emisijos, jei ji viršija 130 gramų CO2 kilometrui.

Taršių automobilių apmokestinimui yra nepritarę Ekonomikos ir Kaimo reikalų komitetai, o Aplinkos apsaugos komitetas pritarė tik iš esmės, o detalių nesvarstė.

Mokestis valstybės biudžetą papildytų apie 19-20 mln. eurų.

Seimas spalio pabaigoje nepritarė Vyriausybės siūlymui mokestį mokėti kiekvieną kartą registruojant automobilį. Tada keli „valstiečiai“ pasiūlė mokestį taikyti jį registruojant pirmą kartą, bet netrukus persigalvojo ir vėl grįžo prie pirminės versijos – mokėti kaskart keičiantis mašinos savininkui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)