Amsterdame atšaukta dešimtys skrydžių, daugelis lėktuvų vėluoja; dėl sudėtinų meteorologinių sąlygų oro uosto pastate nakvojo apie 3 tūkst. žmonių.

Briuselyje šeštadienio rytą buvo atšaukti keli skrydžiai į Nyderlandus, Šveicariją, Vokietiją. Tačiau padėtis palengva gerėja.

Belgijos keliuose dėl sniego ir plikledžio susidarė kilometriniai transporto kamščiai, trinka ir traukinių eismas.

Didžiojoje Britanijoje tradicinis karštligiško pirkimo prieš Kalėdas ir kelionių savaitgalis paralyžiuotas vėl gausiai iškritusio sniego.
Pūgos siautė didelėje dalyje vakarų Britanijos, Šiaurės Airijoje ir Škotijos šiaurėje, o šalies pietuose eismą taip pat trikdė "nepaprastos" meteorologinės sąlygos, sakė susisiekimo sekretorius Philipas Hammondas.

Žiniasklaida praneša apie šimtus žmonių, kurie per naktį išbuvo įstrigusiuose savo automobiliuose šalies šiaurės vakaruose. Taip pat užfiksuota daug eismo įvykių.

Dėl smarkaus snygio sutriko dviejų judriausių Britanijos oro uostų darbas. Oro bendrovė "British Airways" atšaukė visus savo reisus iš Londono Heathrow oro uosto, o Gatwick oro uoste - visus skrydžius į Europos šalis ir Britanijos miestus šeštadienį nuo 10 iki 17 val. Grinvičo (nuo 12 iki 19 val. Lietuvos laiku). Sutrikusi veikla ir Bristolio bei Belfasto oro uostuose.

Atšalimas pasiekė ir Italiją, net jos pietinius rajonus. Itin sunkioje padėtyje atsidūrė vairuotojai Toskanoje, kur sniegas visiškai paralyžiavo eismą A-1 magistralėje, kurioje užblokuoti buvo šimtai žmonių, kuriems teko nakvoti savo automobiliuose.

Prancūzijos kelių priežiūros tarnybos perspėjo gyventojus, kad dėl snygio ir šalčio bus sunkiau ketinantiems keliauti per Kalėdų atostogas. Sudėtingos sąlygos keliuose prognozuojamos daugiau kaip 30 šalies departamentų.

Tuo tarpu Vokietijoje, kuri taip pat kenčia nuo šalčių, padėtis palengva gerėja. Berlyno, Frankfurto, Miuncheno, Diuseldorfo oro uostai stengiasi dirbti įprastu režimu. Nors kol kas vis dar tenka atšaukti ar atidėti kai kuriuos skrydžius.
Taip pat pranešama, jog Vokietijos keliuose gerokai sumažėjo dėl nepalankių orų susidariusių spūsčių.

Lietuvoje vėluoja skrydžiai

Kaip praneša Lietuvos radijas, Kauno ir Vilniaus oro uostai kol kas neturi informacijos apie atšauktus reisus. Tačiau į Vilnių vėlavo atskristi lėktuvai iš Vienos, Kopenhagos, Frakfurto ir Prahos.

Tuo metu „Ryanair" praneša, kad dėl smarkaus sniego Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje ir Airijoje skrydžiai gali vėluoti arba lėktuvai gali visai neskristi.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją