Norėdama išnaudoti įmonės galimybes ir uždirbti pelno, bendrovė svarsto planus užsiimti logistika ir pritraukti krovinių į uostą, rašo "Verslo žinios".

"Šiuo metu deramės su Lietuvos ir užsienio įmonėmis, kurios į Klaipėdą pritrauktų 900 tūkst. tonų krovinių per metus - tai būtų metalai ir mediena. Tačiau tam reikia geležinkelio linijos, nes ankstesnė buvo išardyta. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ją planuoja nutiesti 2008 metais", - sakė "Progreso" generalinis direktorius Erikas Sturys.

Į būsimo logistikos centro kūrimą "Progresas" kitąmet planuoja investuoti 1,5-2 mln. litų, tačiau, jei geležinkelis būtų nutiestas dar šiemet, investicijos būtų 4 ar 5 kartus didesnės.

Dabar "Progresas" nuomoja 10 hektarų teritorijoje esančius įmonės pastatus, 16 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėlius ir 2,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto dengtas aikšteles.

Klaipėdos įmonės teritorijoje patalpas nuomoja 40 įmonių. Pernai bendrovė patyrė 1,79 mln. litų nuostolių, šiemet planuoja uždirbti apie 130-140 tūks. litų pelno.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją