Rygos tarptautinio oro uosto valdybos narys Aldis Murniekas per spaudos konferenciją pareiškė, kad susidariusios situacijos nereikėtų vertinti kaip konflikto. Nepaisant to, kad „Ryanair“ neketina pati rinkti naujojo saugumo mokesčio, tai turės padaryti pats Rygos oro uostas. Iš pradžių čia bus įrengtos trys vietos, kur keleiviai galės susimokėti saugumo mokestį ir gauti kuponą, kurį teks pateikti prieš įlipant į lėktuvą. Ateityje bus įgyvendinti nauji sprendimai, tarp jų – galimybė susimokėti mokestį internetu, skelbia LETA.

„Ryanair“ keleivių dabar prašoma atvykti į oro uostą likus pustrečios valandos iki jų skrydžio, kad jie turėtų pakankamai laiko sutvarkyti šiai procedūrai. Oro uostas paruoš specialius lankstinukus „Ryanair“ keleiviams, kuriuose bus pateikiama informacija apie naująją procedūrą.

A. Murniekas tvirtina, kad kai kurių oro uostų saugumo mokestis įtraukiamas į „Ryanair“ bilietų kainą. Rygos oro uostas tikisi, kad aštuoni iš dešimties keleivių naujojo saugumo mokesčio net nepastebės, kadangi kitos oro linijos, vykdančios skrydžius į Latvijos sostinę ir iš jos, jį įtraukė į bilietų kainas.

Kaip jau buvo pranešta, spalį Latvijos vyriausybė pritarė pasiūlymui Rygos tarptautiniame oro uoste įvesti saugumo mokestį su sąlyga, kad už kiekvieną keleivį bus mokama nuo 6,5 iki 7 eurų. Transporto ministerija prieš tai nurodė, kad tokie mokesčiai atitinka būtinas saugumo priemones, kurias privalo garantuoti oro uostas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)