Raginimu „Ryanair“ lėktuvų įgulų nariams streikuoti nuo birželio 24-osios iki liepos 2 dienos Airijos pigių skrydžių bendrovė spaudžiama pasirašyti kolektyvinę sutartį, kuri „užtikrintų tinkamas darbo sąlygas visiems jos darbuotojams“, teigiama bendrame profesinių sąjungų USO ir SITCPLA pareiškime.

Jame pažymima, jog „Ryanair“ yra vienintelė Ispanijoje veikianti tarptautinė oro vežėja, su savo darbuotojais nesudariusi kolektyvinės sutarties. Bendrovės vadovybė dėl jos sutiko derėtis prieš aštuonis mėnesius, tačiau pasiekusi susitarimą su viena profesinių sąjungų, kuri neturi daugumos įgulų narių palaikymo, dėl minimalaus atlyginimo ir skrydžių valandų, tolesnes derybas nutraukė.

Tiek USO, tiek ir SITCPLA manymu, toks susitarimas yra nepakankamas ir neatitinka Ispanijos darbo teisės.

Streikas prasidėtų tuo metu, kai Europos šalyse prasideda vasaros atostogos ir atsigauna oro susisiekimo srautai, panaikinus daugumą su COVID-19 pendemija susijusių kelionių ribojimų.

Pastarosiomis savaitėmis dėl darbuotojų trūkumo strigo skrydžiai Londone, Amsterdame, Frankfurte ir Paryžiuje.

Apie planuojamus steikus šią vasarą praėjusią savaitę įspėjo Skandinavijos SAS pilotai ir jų kolegos iš „easyJet“ Prancūzijoje, o kiek anksčiau apie ketinimus streikuoti per atostogų sezono įkarštį pranešė „British Airways“ darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją