„Šie pajėgumų sumažinimai ir (skrydžių) dažnių sumažinimai rugsėjo ir spalio mėnesiais yra neišvengiami, atsižvelgiant į pastaruoju metu juntamą išankstinių užsakymų apimčių silpnumą dėl COVID apribojimų, įvestų daugelyje ES valstybių“, – pranešime sakė „Ryanair“.

Oro linijos teigė, kad skrydžių sumažinimai „bus smarkiausi tokiose valstybėse, kaip Ispanijoje, Prancūzijoje ir Švedijoje, kur dėl pastaruoju metu išaugusio naujų COVID atvejų skaičiaus buvo sugriežtinti kelionių apribojimai.“

Skrydžių mažinimas taip pat paveiks Airiją, kurioje buvo įvestas privalomas 14 dienų karantinas atvykėliams iš daugelio Europos valstybių, įskaitant Vokietiją ir Jungtinę Karalystę (JK), pridūrė „Ryanair“.

„Pastarosiomis dviem savaitėmis daugeliui ES valstybių sugriežtinus kelionių apribojimus, užsakymai, ypač verslo kelionių... buvo neigiamai paveikti, tad yra prasminga mažinti skrydžių dažnį, kad galėtume savo pajėgumus suderinti su paklausa“, – nurodoma pranešime.

Balandžio-birželio mėnesiais beveik visą savo lėktuvų parką nutupdžiusios oro linijos „Ryanair“ liepos 1 dieną atnaujino skrydžius – tuo metu buvo užsibrėžta rugsėjį įvykdyti apie 70 proc. savo įprastame tvarkaraštyje numatytų skrydžių.

Mirtinas COVID-19 protrūkis nusiaubė pasaulio aviacijos sektorių ir sukėlė milžiniškų nuostolių, privertė atleisti daugybę darbuotojų, sukėlė bankrotų bangą ir šalių vyriausybės privertė kurpti gelbėjimo planus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)