Pelnas atskaičius mokesčius per šešis mėnesius iki rugsėjo pabaigos siekė 1,37 mlrd. eurų (JAV dolerių).

Prieš metus analogišku laikotarpiu vežėja skaičiavo 48 mln. eurų grynuosius nuostolius, sakoma pranešime.

„Ryanair“ teigimu, ji tikisi 1–1,2 mlrd. eurų pelno šiais finansiniais metais.

Bendrovė pridūrė nesitikinti, kad jos rezultatus paveiks pragyvenimo krizė Europoje, kilusi dėl sparčiai augančios infliacijos.

„Atgavimas per likusį 2022–2023 finansinių metų laikotarpį išlieka trapus ir dar gali būti paveiktas naujų COVID variantų arba nepalankių geopolitinių įvykių, tokių kaip karas Ukrainoje“, – sakoma „Ryanair“ generalinio direktoriaus Michaelo O'Leary pareiškime.

„Vis dėlto išankstiniai užsakymai, tiek srautai, tiek bilietų kainos, išlieka stiprūs <...> artėjant kalėdiniam kelionių laikotarpiui“, – teigė jis.

M. O'Leary pareiškė besitikintis, kad sektorius išvengs praėjusių metų apribojimų, susijusių su COVID-19 sukėlėjo koronaviruso omikron variantu, „sugadinusiu praėjusias Kalėdas per tokį trumpą laiką“.

Bendrovės vadovas pridūrė, kad „nerimas dėl nuosmukio ir didėjančios vartotojų kainų infliacijos įtakos „Ryanair“ verslo modeliui buvo gerokai perdėtas“.

M. O'Leary tikisi, kad vežėjos rezultatai „stipriai augs nuosmukio metu, nes vartotojai nenustos skristi, tik taps labiau jautrūs kainoms“.

„Ryanair“ pranešė, kad per pirmąjį pusmetį skraidino 95 mln. keleivių, palyginti su 39 mln. analogišku laikotarpiu prieš metus.

Vežėjos įplaukos išaugo daugiau nei tris kartus iki 6,6 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją