„Kiek man yra žinoma, skrydžių į Edinburgą yra atsisakoma nuo žiemos sezono“, - sakė Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas.

Oro uosto vadovo žiniomis, šios krypties yra atsisakoma dėl to, kad skrydžių bendrovė mažina skrydžių į Edinburgo oro uostą, o šis mažinimas atsiliepia ir Kaunui.

Kol kas, anot A. Šliūpo, yra žinoma, jog pigių skrydžių bendrovė Kaune planuoja atsisakyti tik vienos krypties.

Į Edinburgą lėktuvai iš Kauno kyla du kartus per savaitę: ketvirtadieniais ir sekmadieniais.

„Ryanair“ atsisako 8 maršrutų

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pranešė ir toliau mažinanti darbo apimtis Edinburgo oro uoste, skelbia BBC.

Oro linijų atstovai teigia, jog nuo 2012 metų spalio bus atsisakyta 8 maršrutų, o skrydžių per savaitę sumažės net 60-ia.

Naikinami maršrutai susiję su Bratislava, Bremenu, Frankfurtu, Fuerteventura, Geteborgu, Kaunu, Lodze ir Poznane.

Vasarį „Ryanair“ atsisakė penkių skrydžių iš vasaros tvarkaraščio – taip nuspręsta po žlugusių derybų su operatoriumi BAA dėl oro uosto mokesčių.

Edinburgo oro uosto vykdomasis direktorius Jimas O‘Sullivanas sakė: „Aišku, kad esame labai nusivylę, jog „Ryanair“ pranešė besitraukiantis iš Edinburgo“.

„Tai buvo tikėta, nes panašius veiksmus jie atliko praeitų metų žiemos tvarkaraštyje. Tačiau mūsų pozicija nesikeičia. Labai stengėmės tartis su „Ryanair“, tačiau bendro sutarimo rasti, deja, nepavyko“, - sakė oro uosto vadovas.

„Ir toliau nesutiksime su jų noru nemokėti sutartų oro kontrolės mokesčių, kuriais moka kitos oro linijos“, - patikino J. O‘ Sullivanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)